KONTRA MJERA

Stožer zabranio adventske sajmove, u Zagrebu ipak osvanule kućice, Bandić obrtnicima dao podršku!

Crni petak je jučer bio, pa koga vi pravite bedastim?!, upitao je Bandić rekavši da neće dopustiti diskriminaciju obrtnika
 Damjan Tadic/Cropix

Zbog uvođenja strožih mjera Advent u Zagrebu održat će se u vrlo skromnom izdanju, tj samo uz ukrašene i osvijetljene trgove i parkove. Time nisu zadovoljni zagrebački obrtnici, javlja HRT.

Unatoč zabrani Nacionalnog stožera vezano za održavanje sajmova i zabrani bilo kakve prigodne prodaje, prijepodne su postavili 10 kućica na Trgu bana Jelačića. Tako iskazuju nezadovoljstvo mjerama.

- Jednostavno nema smisla da se na otvorenom prostoru prigodna prodaja zabrani dok se takve stvari u velikom šoping centrima dozvoljavaju, rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Jedan od obrtnika je za N1 pojasnio je da ipak nisu prodavali ništa, već da su samo izložili svoje proizvode u iščekivanju tumačenja Nacionalnog stožera kojem su, kaže, uputili zahtjev, ali nikakav odgovor nisu dosad dobili.

- Crni petak je jučer bio, pa koga vi pravite bedastim?! Velikim igračima u šoping centrima je sve dozvoljeno, a malim ljudima zagrebačkim obrtnicima nije dozvoljeno ništa, dok sam ja gradonačelnik Zagreba neće biti diskriminacije zagrebačkih obrtnika, rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik. Izjavio je da je on za sajam dao dozvolu prije tri dana te da njegov potpis nešto znači.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:22