RASPISAN NATJEČAJ

Stipendije učenicima koji se protive uličnom nasilju

Natječaj traje do 13. travnja, a nagrade najuzornijima bit će uručene na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga 2010.

Stjepan je imao 17, Roman i Hrvoje 16, a Filip samo 14 godina. Njihovi vršnjaci, huligani, brutalno su ih pretukli bez ikakva razloga.

Najbrutalniji primjeri

Stjepan je stradao na tulumu, Roman na autobusnoj stanici, Hrvoje u pothodniku, a Filip ispred škole.

Izuzmemo li ubojstvo 18-godišnjeg Luke Ritza kod Bundeka i njegova vršnjaka Frane Despića na Ribnjaku, to su samo neki od najbrutalnijih primjera koji upozoravaju na porast nasilja na zagrebačkim ulicama. Kako bi smanjili nasilje i maloljetničku delinkvenciju, Gradska skupština raspisala je natječaj za dodjelu nagrade “Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost”, za učenike od petog do osmog razreda i srednjoškolce.

Skupština ima zadnju riječ

Nagrada će se dodijeliti učenicima koji su pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i suzbijanju nasilja među mladima. Natječaj traje do 13. travnja, a nagrade će biti uručene na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga 2010. godine. Najuzornije učenike Gradska skupština će nagraditi stipendijama.

Lani su maloljetnici u Hrvatskoj počinili 3594 kaznena djela, 355 puta sudjelovali su u tučnjavama, a samo u siječnju 2010. počinili su 249 kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 15:44