OBJAVA IZ ‘ZRINJEVCA‘

Stigla nova pravila za odvoz božićnih jelki: ‘Bacite ih na najbližu livadu, a jednu stvar nikako ne smijete‘

S jelki je prije bacanja na livadu potrebno ukloniti sve ukrase i kuglice jer ih Zrinjevac vozi direktno u kompostane
 Darko Tomas/Cropix

Odvoz starih božićnih jelki ove godine u Zagrebu počinje u ponedjeljak, 9. siječnja, javljaju iz gradske tvrtke Zrinjevac. Vrijedit će sljedeća pravila - umjesto na ulicu, drvca se moraju odložiti na najbližu zelenu površinu, gdje će ih radnici Zrinjevca tovariti u kamione i odvoziti na daljnju obradu.

Pritom iz Grada mole građane da ne zatrpavaju pločnike i jelkama ne preprečuju put pješacima i vozilima.

- Građani će moći odložiti svoja drvca na najbliže zelene površine pokraj svojih domova, tako da ne ometaju promet niti zaklanjaju prolaz pješacima. Mole se građani da drvca budu grupirana, odložena bez ukrasa i plastičnih vreća te da budu dostupna vozilima Zrinjevca, kažu nam.

image
Darko Tomas/Cropix

Dodatnih pravila za odlaganje drvaca nema. No, ipak iz podružnice kažu da se drvca mogu i odložiti na najbliži zeleni otok, tako da budu vidljiva njihovim radnicima.

S jelki je naravno, prije bacanja na mjesto odakle će se vršiti odvoz potrebno ukloniti sve ukrase. Isto tako, drvce je potrebno odložiti bez da su omotana Ili zapakirana u bilo kakvu ambalažu ili plastične vreće.

Odvoz plastičnih drvaca, koja su sve popularnija zadnjih godina, neće se vršiti. Njih se mora odvesti i baciti u najbliže reciklažno dvorište.

image
Ivan Lackovic/Cropix

Nakon što kamioni podružnice Zrinjevac izvrše ovogodišnji odvoz jelki iz grada, one će biti zbrinute na raznim kompostištima "Zrinjevca".

- Nakon prikupljanja, drvca se odvoze na gradske kompostane te će se daljnjom oporabom u procesu kompostiranja dobiti organski poboljšivač tla – kompost, tvrde iz podružnice Zrinjevca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 11:25