POČELI RADOVI

Slavna zagrebačka tvornica postaje luksuzni kompleks: ‘Svako mjesto u garaži imat će e-punionicu‘

Tvornica Vesna u stečaj je otišla prije više od 20 godina, a sada će postati stambeno poslovna zgrada s najmodernijim tehnologijama

Počeli su radovi na pretvaranju nekadašnje tvornice u luksuzni kompleks na Trešnjevci

 Vinka Juričić/Vinka Juričić

Trebalo je proći više od 20 godina otkako je jednom poznata tvornica čarapa Vesna otišla u stečaj a da sada konačno započne prenamjena njene zgrade na Novoj cesti 57 u zagrebačkom naselju Trešnjevka. Tu će uskoro nastati novi luksuzni stambeno- poslovni kompleks i to na prostoru od 13,156 metara kvadratnih, a sva garažna mjesta bit će opremljena utičnicama i brojilima za punjenje električnih automobila.

image

Tvornica čarapa Vesna, dok je još radila.

Mapiranjetresnjevke.com/Mapiranjetresnjevke.com

Tvornica Vesna osnovana je 1955. godine a u njoj se proizvodila ženska konfekcija, što za domaće potrebe ali i izvoz. U centru Zagreba postojalo je više trgovina koje su prodavale odjeću iz nje. Nakon privatizacije stečaj je proglasila 2000. godine, a likvidacija je provedena 2005. godine. Tvornica je 1980-ih zapošljavala oko tisuću radnika i radnica. Zgrada je godinama bila prazna i napuštena i građanima je djelovala pomalo zastrašujuće.

image

Ovako će u budućnosti izgledati zgrada na Novoj Cesti 57

Alleghenyfinancial.com/Alleghenyfinancial.com

Investitor projekta Allegheny Financial ističe da je projekt napravljen prema najsuvremenijim tehnološkim standardima, a posebno se pazilo na energetsku učinkovitost. U zajedničkom vanjskom prostoru ostavili su prostora za zelenu oazu, a unutrašnjim prostorima dominirat će velika ostakljena fasada. Cijeli prostor će biti pod video nadzorom. Troslojna staklena stijena služit će za zvučnu izolaciju jer se kompleks nalazi uz cestu.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: mojzagreb@hanzamedia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 16:06