SLJEMENSKA ŽIČARA

Škare Ožbolt: ‘Pavičić Vukičević obmanjuje javnost lažnim financijskim izvješćima‘

Osvrnula se i na propitkivanja domoljublja njezinog tima poručivši kako to ne dopušta jer su se ‘pokazali i dokazali‘.
Vesna Škare Ožbolt i Jelena Pavičić Vukičević
 Cropix

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt u petak je optužila kandidatkinju Stranke rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević da obmanjuje javnost lažnim financijskim izvješćima kada umanjuje ukupan trošak zagrebačke žičare.

"Prigovorili su nam da iznosimo netočne informacije vezane za trošak izgradnje žičare. Ponovit ću ono što cijelo vrijeme tvrdim, a to je da se manipulira sa sigurnošću građana i da se manipulira s financijskim izvješćima - troškovi žičare su preko 750 milijuna kuna", rekla je Škare Ožbolt na završnoj konferenciji za medije prije izborne šutnje.

Osvrnula se i na propitkivanja njenog domoljublja i domoljublja njezinog tima poručivši kako to ne dopušta jer su se "pokazali i dokazali, dok su neki pjevali u inozemstvu i nisu se borili za Hrvatsku".

Također je rekla da je njihova istraga utvrdila da su lažni anketari koji su nazivali građane i uvjeravali ih da ne glasaju za nju, došli upravo iz izbornog stožera okupljenog oko Miroslava Škore.

"Nažalost, unatoč kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja, još nam se nitko nije javio iz Državnog odvjetništva niti iz policije. Podnesena je prijava na osnovu čl. 333 neovlaštenog utjecaja na birače. To je kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora", navela je Škare Ožbolt, dodavši da joj je učinjena šteta što se vidi po anketama.

Njezine navodi o žičari brojkama je potvrdio voditelj predizborne kampanje Ante Šimunović istaknuvši kako Pavičić Vukičević "manipulira financijama" govoreći da je trošak žičare 515.148.758,74 kuna bez PDV-a. Naveo je kako je Grad na taj iznos dužan platiti 128.787.189,69 kuna PDV-a koji se ne odbija, a tu je i kredit od 121,3 milijuna kuna koji je Gradska skupština zajedno s Davorom Filipovićem i svim HDZ-ovcima odobrila ZET-u 10. prosinca 2019. godine.

"Kada se to sve zbroji, ukupni trošak žičare je 756.235.948,40 kuna. Neviđena manipulacija iz ureda Bilića, koji će nakon ovoga morati odgovarati u kaznenom postupku žičare koja je preplaćena 150 posto", poručio je Šimunović.

Gordana Čekada upozorila je da žičara nije sigurna i spremna za rad dok se ne ishodi cjelovita uporabna dozvola za cijelu žičaru, odnosno dok ne dobije i devetu dozvolu koja nedostaje - ona za sanitarnu suglasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:17