TETA IZ PAKLA

Roditelji iz Zagreba u strahu od odgajateljice: ‘Djeci lijepi usta selotejpom i veže im ruke, a sad se vraća...‘

Jedna majka kaže da je posebno zabrinuta jer je saznala da je na Vijeću vrtića odlučeno da će se odgajateljica vratiti na posao

Ilustracija

 Christina Kennedy/Alamy/Alamy/Profimedia/Christina Kennedy/alamy/alamy/profimedia

Jedan zabrinuti tata javio se prošli tjedan redakciji portala Zagreb Info te kazao kako u vrtiću u zagrebačkom kvartu Trnsko, koji pohađa i njegovo dijete, radi odgajateljica koja djeci lijepi usta selotejpom.

Sada se javila i jedna majka koja je rekla da je slučaj istinit jer postoji dokaz.

‘Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama‘, kaže majka čije dijete također ide u isti vrtić.

Majka kaže da je posebno zabrinuta jer je saznala da je na Vijeću vrtića odlučeno da će se odgajateljica vratiti na posao.

‘Ja sam se malo potrudila i javila se svim institucijama, od vrtića, pa sve do grada. Nitko mi nije dao jasan odgovor i svi samo prebacuju lopticu. Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete‘, dodala je te istakla kako od samog početka otkada je dijete krenulo u vrtić, s tom odgajateljicom nešto nije u redu.

‘Ta teta je od starta bila osoba koja nije imala prevelike empatije, nikada nije imala osmijeh na licu, i nije previše komunicirala. No, s obzirom da se moj sin nikada nije žalio, nisam oko toga radila problem. Sve do travnja ove godine, kada se jedna mama preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem‘, kaže.

‘Javili su se i drugi roditelji sa sličnim pričama. Odgajateljica je navodno vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa‘, priča mama.

Ravnateljici vrtića Melini Vučak poslan je upit o slučaju.

‘Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije, te su izvidi još u tijeku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku unutar svojim ovlasti‘, istakla je ravnateljica koja nije željela komentirati kada će se i hoće li se sporna odgajateljica vratiti na posao.

Ranije je kontaktiran i Grad Zagreb.

‘Grad Zagreb osuđuje svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nismo u mogućnosti iznositi budući su postupanja nadležnih institucija još uvijek u tijeku. Ovisno o njihovim rezultatima uslijedit će daljnji koraci‘, poručili su iz Grada Zagreba, piše Zagreb Info.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:13