REPORT GOJKA DRLJAČE

Razbacano smeće: broj rastrganih vreća u Parku mladenaca se povećava, sve bazdi...

Radi se o ostacima hrane, raznom plastično i papirnatom otpadu te velikim količinama plastičnih vrećica s psećom kakicom...

Otpad u Zagrebu

 Jutarnji.hr

Jutarnji.hr jučer je objavio foto-priču iz Novog Zagreba u kojoj je kroz fotografije dokumentirao vrlo neobičnu praksu Zagrebačkog holdinga kad je u pitanju skupljanje smeća u jednom od najljepših gradskih parkova, Parku mladenaca.

Izgleda, naime da je sa strankom Možemo na vlast došla „inovativna“ politika prema kojoj se vreće za smeće iz kanti za otpad ne odvoze nego se neko vrijeme skrivaju u grmlju, te kad se nakupi nekoliko vreća dolazi kamion za odvoz.

Problem u toj „inovativnoj strategiji“ u tome je što vrane rastrgaju vreće te razbacuju smeće po parku. Radi se o ostacima hrane, raznom plastično i papirnatom otpadu te velikim količinama plastičnih vrećica s psećom kakicom koju vlasnici pasa revno odlažu u kante. No, zahvaljujući „kreativnom“ rješenju Holdinga, sve to smeće razbacuje se po parku. Vizualni i mirisni dojam su katastrofa, a sanitarne službe Grada trebaju provjeriti kolika je točno ugroza za zdravlje građana i kućnih ljubimaca.

image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr

Čovjek bi pomislio nakon jučerašnje objave priče i fotografija na jutarnjem.hr da će gradske službe reagirati i brzo riješiti očigledni problem, ali se danas tijekom dana situacija pogoršala, umjesto da se popravila. Naime, u odnosu na jučer na više „skrivenih“ lokacija u parku broj vreća za smeće povećan je s 1-2, na više njih, pa čak i 4-5 smeća koje vrane počinju otvarati. Znači li to da se Holding uporno namjerava držati skandaloznog načina prikupljanja otpada u Parku mladenaca?

Ovakva je situacija u Parku mladenaca danas, 25. studenog:

image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr
image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:29