‘VATROGASCI U KVARTU‘

Prvi čovjek zagrebačkih vatrogasaca: ‘Ovim projektom želimo izaći među građane. Dođite u Gajnice‘

Punoljetne osobe će, nakon što dobiju odgovore na sva pitanja koja ih muče i žuljaju, imati prilike probati ugasiti požar

Siniša Jembrih

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Ako ne znate što raditi u subotu 11. ožujka i kako provesti kvalitetno vrijeme uz kvalitetnu dozu nauke, dođite u Područni ured Susedgrad na adresi Sigetje 2. Zagreb. Jer od 9 do 12 sati u Gajnicama se realizira prvi u nizu projekata ‘Vatrogasci u kvartu‘.

- Vatrogasci u kvartu je naš novi projekt koji ima za cilj proći sve zagrebačke kvartove te na jedan zanimljiv i interaktivan način prezentirati cjelokupni posao vatrogasaca. Ujedno nam je misija i odgovoriti na najčešća pitanja naših sugrađana kojih zaista na svakodnevnoj razini dobivamo jako puno. Pa stoga želimo kroz ovaj projekt Vatrogasci u kvartu izaći među građane i pokušati im pomoći - kaže za Jutarnji list prvi čovjek zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih.

Predavanje o kojem govori Jembrih počinje u 10 sati i nosi naziv ‘Kako preživjeti požar i druge nepogode‘, a pritom će iz prve ruke svim prisutnima vatrogasci otkriti iskustva iz prakse. Jembrih ujedno dodaje i kako će najmlađi moći tom prilikom pogledati izložbu vatrogasne opreme i vozila te na trgu ispred samog objekta isto i isprobati. Punoljetne osobe će, pak, nakon što dobiju odgovore na sva pitanja koja ih muče i žuljaju, imati prilike probati ugasiti požar.

Nakon te gajničke radionice, vatrogasci će 18. ožujka krenuti putem Maksimira gdje će se prema istoj špranci građane educirati u Centru za kulturu i informacije u Švarcovoj. A u travnju je,na redu Podsused...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:27