POTOP NA TREŠNJEVCI

Poplava mu uništila stan: ‘Probudio sam se u 6 i ugledao vodu kako šiklja kroz prozore!‘

Poplavljeni su brojni podrumi i suterenski stanovi, a uništena je i umjetna trava na stadionu NK Trešnjevka
Danijel Musić

Puknuće vodovodne cijevi uzrokovalo je u nedjelju ujutro veliku poplavu na zagrebačkoj Trešnjevci. Stradale su brojne ulice, ponajviše Selska cesta, ali i Grobnička, Hreljinska, Crikvenička i Veprinačka ulica. Reporterka Jutarnjeg razgovarala je s jednim od stanara u Selskoj koji je pretrpio veliku štetu od vode koja mu je doslovce šikljala u suterenski stan.

- Probudio sam se u 6 ujutro i ugledao vodu koja je nezaustavljivo ulazila u stan. Odmah sam pozvao vatrogasce, a mi smo izašli. Voda je podigla podove, uništen je namještaj - govori nam Danijel Musić kojeg smo zatekli kako s ukućanima iznosi stvari kako bi se osušile. Žive u unajmljenom stanu i ne znaju kome prijaviti štetu.

image
Poplava na Trešnjevci
privatni alum
image
Poplava na Trešnjevci
Vanja Nezirović/Jutarnji list

- Došla je i policija, rekli su nam da je šteta zasad neutvrđena - kaže.

Nekoliko kuća niže policajci su čak pola sata ispumpavali vodu iz podruma. Problem je bio što nije bila isključena struja pa se strahovalo od daljnjih komplikacija do kojih, srećom, nije došlo. Na mjesto puknuća cijevi odmah su došli vatrogasci, policija i dva bagera koji su počeli sanirati oštećenje na asfaltu. Naime, prodor vode bio je toliko snažan da je stvorio rupu na cesti, pa je na neko vrijeme obustavljen i promet.

Velika je šteta i na stadionu Nogometnog kluba Trešnjevka u Veprinačkoj ulici. Kako nam je rekao djelatnik kluba, umjetna trava potpuno je uništena. Roditelji su ujutro doveli djecu na treninge, no svi su treninzi odgođeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:11