UŽAS

Pogledajte što je sve policija našla u kući u Dubravi, djeca mahala samurajskim mačem i pištoljima...

U ormaru, na ormariću i podu sobe držali su automatsko oružje, streljivo, kapisle za pušku, patrone za pištolj...

Zaplijenjeno oružje

 PU zagrebačka

Čuvate u kući oružje? I još je k tome dostupno djeci? Kazneno ćete odgovarati. Upravo to snašlo je 57-godišnjaka i 45-godišnjakinju koje su zagrebački policajci po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili za nedozvoljeno držanje oružja, ali i povredu djetetovih prava.

image

Zaplijenjeno oružje

PU zagrebačka

Njihova obiteljska kuća u Dubravi duži vremenski period krila je tajnu. Policija je otkrila da je 57-godišnjak nabavio automatsko vatreno oružje bez okvira, jednu ručno izrađenu sačmaricu s jednom cijevi i ukupno 313 komada vojnog streljiva. Sve to doma je skladištio, iako je bio upoznat s činjenicom da je nabavljanje i posjedovanje tog oružja građanima zabranjeno. Istražitelji su ujedno otkrili da je 57-godišnjak navedeno oružje i streljivo držao u nezaključanom ormaru u prizemlju kuće, dok se u sobi u metalnoj otključanoj kutiji nalazila i reprodukcija revolvera s pripadajućim streljivom, koju je osumnjičeni legalno posjedovao.

image

Zaplijenjeno oružje

PU zagrebačka

- U više soba u više nezaključanih ormara, na noćnom ormariću i podu sobe držali su 907 komada streljiva za vatreno oružje, 197 inicijalnih kapisli za pušku, 299 komada malokalibarskog streljiva, 10 patrona za signalni pištolj, 266 olovnih kuglica za pušku i 2016 dijabola za zračnu pušku, a koje su osumnjičene osobe posjedovale legalno, kao i zračnu pušku koju su ilegalno posjedovali te plinski pištolj i japanski samurajski mač sa zaštitnim koricama. Sve oružje i streljivo svakodnevno je bilo dostupno maloljetnoj djeci i unucima osumnjičenih osoba te su tako ugrozili život i sigurnost maloljetne djece i unuka - kažu iz PU zagrebačke.

image

Zaplijenjeno oružje

PU zagrebačka

Dodaju i kako su još u rujnu 2022., prema sumnjama, osumnjičeni svojim maloljetnim unucima učinili dostupnima reprodukciju vatrenog oružja za koju su im dozvolili da je drže u rukama i igraju se japanskim samurajskim mačem.

Sve pronađene predmete policajci su temeljem sudskog naloga oduzeli, a muškarac i žena kazneno su prijavljeni redovnim putem nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu. Muškarac je još zaradio i optužni prijedlog zbog kršenja čl. 27 st 2, čl.28 st i čl. 8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

image

Zaplijenjeno oružje

PU zagrebačka
image

Zaplijenjeno oružje

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:44