OD SUBOTE

Počinje skijanje na Sljemenu, objavljene cijene ulaznica i koje su staze otvorene

Otvoreni će biti Crveni spust i Bijela livada, a Zeleni i Plavi spust za sada neće raditi zbog nedostatka snijega

Skijalište Sljeme

 Marko Todorov/Cropix

U subotu 15. siječnja 2022. počinje sezona skijanja na Skijalištu Sljeme čije će staze biti otvorene za građanstvo svaki dan od 09:00 do 16:00 sati, priopćili su iz gradskog ureda Upravljanje sportskim objektima.

Otvoreni će biti Crveni spust i Bijela livada, a Zeleni i Plavi spust za sada neće raditi zbog nedostatka snijega.

I ovogodišnja sezona skijanja provodit će se uz posebne mjere pa je tako broj osoba koje mogu istovremeno koristiti staze usklađen s propisanim epidemiološkim mjerama zbog čega će radi kontrole i nadzora u prodaju biti puštene samo dnevne karte a, do daljnjega, još nema noćnog skijanja.

Svi koji posjeduju access ski karte od prošle godine mogu ih sami puniti putem on-line prodaje uz obaveznu registraciju na jednoj od blagajni prilikom prvog dolaska na skijanje.

Cijene dnevnih karata radnim danima su 40 kn za djecu i 70 kuna za odrasle, dok su subotom i nedjeljom cijene 50 kuna za djecu i 100 kuna za odrasle. Karte se prodaju na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade, te putem on-line prodaje da bi se spriječilo grupiranje većeg broja osoba na lokacijama blagajni kako bi se osiguralo adekvatno provođenje propisanih mjera.

Obavezno je i pridržavanje razmaka za vrijeme stajanja u redu na blagajni ili žičari, na žičari trosjed u isto vrijeme se mogu voziti samo dvije osobe osim ako se radi o osobama iz istog kućanstva, a ukoliko nema mogućnosti pridržavanja propisanog razmaka korisnici su obavezni nositi maske za lice.

Na Sljeme građani mogu doći i javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusom ZET-a koji polazi s Mihaljevca. Red vožnje moguće je pronaći na www.zet.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:27