FESTIVAL SVJETLA

ODGAĐA SE POPULARNA TURISTIČKA MANIFESTACIJA U ZAGREBU Prijašnjih godina dolazilo je 25.000 turista dnevno: Ovo su mjere prevencije zbog koronavirusa

 Martina Bienenfeld, Gari Cappelli, Milan Bandic i Zhaoming Hu

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa odgađa se zagrebački Festival svjetla koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka. Iz Turističke zajednice Grada Zagreba su poručili kako su do te odluke došli zbog uputa i preporuka nadležnih tijela koje su prije toga sami zatražili.

- S obzirom na ovako veliki broj posjetitelja i međunarodni karakter Festivala, TZGZ je zatražila uputu i mišljenje nadležnih tijela oko daljnjih aktivnosti. Sukladno preporuci o postupanju vezano uz održavanje, donesena je odluka o odgađanju Festivala svjetla Zagreb kako bi se prevenirala mogućnost prenošenja koronavirusa - stoji u priopćenju.

Odluku o novim datumima, kažu iz TZ-a, donijet će nakon što su ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja. Prema prvim informacijama, trebao bi se održati u listopadu. Inače, Festival svjetla je prijašnjih godina posjećivalo i do 25.000 ljudi dnevno od čega je veliki broj gostiju bio iz inozemstva. Prema statističkim podacima to su najviše bili turisti iz Južne Koreje, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Italije te Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:43