NADREALAN PRIZOR

Nestvarna scena u centru Zagreba: Iz stana bivšeg ministra kranom izvukli golemi bazen!

Tko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je miče, pitali su se okupljeni stanari
Bazen Hrvoja Vojkovića
 Jutarnji list

Šest metara dugu i više od tone tešku grdosiju od plastike i metala izvukli su radnici proteklog vikenda uz pomoć krana iz stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

Riječ je o luksuznom unutarnjem bazenu koji se nalazio na najvišem katu zgrade na kućnom broju 16, a zbog njegove veličine i težine nije bilo druge nego da to izvedu kroz krov.

U ulici se, kažu nam stanari koji su pomalo nadrealan prizor i fotografirali, prvo pojavio veliki kamion koji su metalnim šipkama "uzemljili" na cestu, a onda je krenula delikatna operacija izvlačenja uz pomoć dizalice.

- Tko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je miče - pitali su se okupljeni stanari, od kojih su neki brinuli za svoje parkirane automobile preko kojih se bazen prebacivao na prikolicu kamiona.

image
Radnici izvlače bazen Hrvoja Vojkovića iz stana u Dalmatinskoj ulici
Jutarnji list

- Znam samo da vlasnik stana preuređuje svoj prostor - objašnjava nam jedan od stanara iz ulaza broj 16, ali ne odgovara na pitanje čiji je stan. Djeluje kao da mu nije drago što ga to pitamo.

image
Radnici izvlače bazen Hrvoja Vojkovića iz stana u Dalmatinskoj ulici
Jutarnji list

- Nije bitno čiji je - kaže i za sobom zatvara vrata ulaza kako bi bio siguran da nećemo ući za njim.

Međutim, od ostalih susjeda doznajemo da su i bazen i stan u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i nekadašnjeg šefa Croatia osiguranja, koji je prodaju istog prostora oglašavao još 2019. godine. Kako se tada pisalo, riječ je o dvoetažnom stanu ukupne površine 486 kvadrata koji ima deset soba, wellness zonu, u kojoj je bazen i bio smješten, a tada se nudila i mogućnost kupnje cijele zgrade. Cijena - 3,3 milijuna eura.

image
Radnici izvlače bazen Hrvoja Vojkovića iz stana u Dalmatinskoj ulici
Jutarnji list

Koliko smo uspjeli vidjeti s dvorišne strane, stan se trenutno renovira. Prozori su prašnjavi, iz zidova vire žice, a namještaja uopće nema.

Gigantski bazen koji je odvezen inače je endless pool. Funkcionira slično traci za trčanje jer simulira plivanje guranjem vode suprotno od smjera u kojem se pliva, što plivaču stvara otpor. Cijene takvih luksuznih bazena, barem one dostupne na internetu, kreću se od 90 do 250 tisuća kuna, ovisno o dodacima koje imaju, osvjetljenju, trakama za trčanje u vodi i slično.

image
Hrvoje Vojković
Goran Mehkek/Cropix

Prema javno dostupnim podacima, Vojković je i dalje vlasnik stana u Dalmatinskoj, pa je nejasno je li ga već prodao ili ga preuređuje za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:44