MILAN BANDIĆ

‘Nek‘ crknu od ljubomore, nek‘ se kupaju u mržnji. Ali žičara će voziti 3.1., najljepša u Europi‘

Zagrebački gradonačelnik o projektu Sljemenske žičare progovorio je nakon vijesti da Uskok provodi izvide zbog raznih kontroverzi
Milan Bandić
 Facebook/Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba

Nakon što je jučer USKOK potvrdio da u suradnji s PNUSKOK-om provodi izvide zbog brojnih kontroverzi koje se vežu uz proces izgradnje nove sljemenske žičare, jučer se o tome oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prilikom obilaska Brezovice odgovarao je na pitanja novinara o medijskim napisima te poručio kako mirno spava jer je sve u skladu s propisima.

- Tako je bilo s fontanama, tako je bilo s Bundekom, tako je bilo sa skijalištem, tako je sa žičarom. Pa nek' crknu od ljubomore, nek' se kupaju u svojoj mržnji. Evo, ja im poručujem to. Ali žičara će voziti 3. siječnja, najljepša u Europi. A koštala je onoliko koliko je na tržištu cijene rada koštala žičara, rekao je Bandić, a prenosi HRT.

- Ja mirno spavam što se tiče moje odgovornosti. Ja sam prvi čovjek na braniku poštivanja propisa i zakona. Nema moje odgovornosti. Ako je netko nešto napravio, tada će i odgovarati. Molim vas da me više poštedite tih pitanja. Pa ja sam institucija, dobio sam 6 mandata, vodim pola Hrvatske 21 godinu, ustvrdio je Bandić.

Podsjetimo, u ponedjeljak su političke platforme Možemo i Zagreb je NAŠ u ponedjeljak podnijele kaznenu prijavu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog zlouporabe položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja vezanih uz izgradnju sljemenske žičare.

Također, Grad Zagreb priprema tužbu protiv glavnog projektanta za sljemensku žičaru tvrtke Elektroprojekt d.d. jer smatraju da su zbog manjkave dokumentacije pretrpjeli štetu od ukupno 79,7 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:33