ZADOVOLJENI SVI UVJETI

Konačno počinje obnova Štamparove škole koja je teško stradala u potresu: Radovi su vrijedni 80 milijuna kuna

Projekt obnove trajat će godinu dana, a nakon završetka radova sigurnost zgrade dići će se na višu razinu

Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar stradala je u potresu

 Jutarnji.hr

- S obnovom zgrade Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je stradala u potresu, kreće se sljedeći tjedan, a radovi su vrijedni oko 80 milijuna kuna - izjavila je, među ostalim, ravnateljica Škole Mirjana Kujundžić Tiljak na konferenciji za medije.

Navela je kako su zadovoljeni svi administrativni preduvjeti te da su sredstva osigurana kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti putem Fonda solidarnosti Europske unije.

image

Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar stradala je u potresu

Jutarnji.hr

- U ljeto 2020. Medicinski fakultet uložio je više od 4,5 milijuna kuna vlastitih sredstava na prve hitne intervencije i sanaciju, a koji će se sad uklopiti u ovaj projekt obnove - rekla je ravnateljica Kujundžić Tiljak. Dodala je kako je zgrada nakon prvog pregleda označena žutom naljepnicom, odnosno kao privremeno neupotrebljiva.

- Da zgrada nije odmah osigurana i da nije izvršena hitna statička sanacija, u vrijeme petrinjskog potresa imali bi značajno veća oštećenja - istaknula je ravnateljica i dodala da će projekt obnove trajati godinu dana te da će se nakon završetka radova sigurnost zgrade dići na višu razinu.

image

Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar stradala je u potresu

Jutarnji.hr

- Ovo je obrazovna institucija kroz koju godišnje prođe više od 2000 studenata svih godina u kojoj se obrazuju zdravstveni djelatnici iz javno-zdravstvenog područja - rekla je Kujundžić Tiljak. Najavljeno i da će se, povodom 95. obljetnice, krajem listopada u Europskom parlamentu održati konferencija o budućnosti europskog javnog zdravstva. Na konferenciji će se predstaviti lik i djelo Andrije Štampara i samo djelovanje Škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:52