SVE POPLAVLJENO

Kako je potopljena Trešnjevka: Cijev je puknula u 5:55 ujutro, ispumpavanja su diljem kvarta trajala do 13 sati

Promet je i dalje obustavljen na dijelu važne prometnice, Selske ceste, a sanacija bi trebala biti dovršena do večernjih sati
Poplava u Selskoj
 Damjan Tadic/Cropix

Ravnateljstvo Civilne zaštite pri Ministarstvu unutarnjih poslova oglasilo se o slučaju puknuća magistralnog vodovoda koje je u nedjelju rano ujutro, u 5:55h uzrokovalo veliku poplavu na zagrebačkoj Trešnjevci. Oštećeno je više suterenskih stanova, podruma i garaža, a nastala je i velika šteta na Selskoj cesti gdje je promet obustavljen zbog prodora vode i otvaranja velike pukotine u asfaltu.

Objavili su kako su različite intervencije u kojima su sudjelovale brojne žurne službe trajale od šest ujutro pa gotovo do 13 sati.

- Izvršene su 24 tehničke intervencije ispumpavanja vode iz dvorišta, kuća, podruma i garaža, a angažirani su bili vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Trešnjevka, Kustošija, Jarun, Zapad i Črnomerec (ukupno 92/32). Intervencije su provođene u ulicama: Selska, Hreljinska, Severinska, Grobnička, Crikvenička, Veprinačka, Bakarska i Zagrebačka avenija. Zadnja intervencija vatrogasaca završila je u 12:56 sati - napomenuli su.

Ističu da je promet Selskom između križanja sa Ozaljskom i Zagrebačkom avenijom te obližnjim ulicama i dalje u prekidu, a mogući su i problemi u opskrbi vodom radi izvođenja sanacije. Priopćili su kako bi sanacija oštećene ulice mogla završiti oko 19 sati.

- Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana o plavljenju podrumskih prostorija kuća i garaža. Obaviješteni su „Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.“, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke i Javna vatrogasna postrojba Zagreb. Sanacija od strane ekipa "Voodopskrbe i odvodnje d.o.o." je započela u 08:00 sati - javili su iz Ravnateljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:43