SKUP U HNK

Ivica Lovrić o komemoraciji za preminulog gradonačelnika Bandića: ‘Imat ćemo troje govornika‘

Lovrić je dodao i da će na komemoraciji svirati Zagrebačka filharmonija, uz koju je Bandić bio posebno vezan
 Bruno Konjevic/Cropix

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je za Dnevnik.hr govorio o komemoraciji za preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koja će se održati sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu. Neće svi moći ući u HNK zbog epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja, no oni koji ne uspiju ući, sve će moći gledati na videozidu ili na televiziji.

- Bit će postavljen i videozid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnik gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević, rekao je Lovrić.

Dodao je i da će svirati Zagrebačka filharmonija, uz koju je Bandić bio posebno vezan.

- Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug, rekao je Lovrić za Dnevnik.hr.

Komentirao je i najavu da na komemoraciju neće doći premijer Andrej Plenković, koji je sutra na putu. Ipak, Plenković se već upisao u knjigu žalosti, a doći će na pogreb.

- Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno, zaključio je Lovrić.

Osvrnuo se i na sudske postupke protiv Milana Bandića, rekavši da je uvjeren da bi u svima on bio oslobođen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:59