BLAGDANSKA ČAROLIJA

I ove godine čeka vas bogat adventski program na Europskom trgu ukrašenom s 1000 srca

DJ-evi Tomo Ricov i Nenad Martinović sa svojim širokim glazbenim rasponom pravi su izbor za otvorenje u subotu u 17 sati
 Marko Todorov/Cropix

Pješačka zona Europskog trga postaje tako omiljeno okupljalište, open-air plesni podij, ali i mjesto upoznavanja zagrebačke eno-gastro ponude i blagdanskih tradicija iz cijelog svijeta. U 43 dana programa, od 26. studenog 2022. do 07. siječnja 2023., EU Advent objedinit će više od 30 izlagača, od malih craft proizvođača do poznatih ugostitelja, biti najglasnija navijačka zona u centru, sučeliti kuhare poznatih zagrebačkih restorana s kuharima među DJ-ima, a svojim humanitarnim, ekološkim i održivim djelovanjem utjecati na pozitivne promjene.

Radnim danom moći ćete se zabavljati se od 12-23 sata, petkom i subotom već od 10-00 sati, dok će za Badnjak i Silvestrovo slavlje produljiti do 2 sata iza ponoći. Na Novu godinu slavlje možete nastaviti od 17 sati.

Glazba i zabava

Uz tradicionalno dobar božićni i novogodišnji party, očekuju Vas stari i novi plesni ritmovi disca, housea, funka, soula pa čak i polke te nastupi dobro znanih zagrebačkih DJ imena poput Pepija Jogarda, Felvera, Eddyja Ramicha, Antonija Zuze, Ilije Rudmana i ekipe iz Petog Kupea. Gostovat će legenda house zvuka Ian Pooley, predstavit će se domaće etikete, programi i klubovi moderne plesne glazbe. Za dobar house bit će zaduženi Tom Bug i Elena Mikac, a i ljubitelji koncerata urbanih bendova također će doći na svoje. Uz svirke relativno novih bendova, uz glazbu bez okvira koncert će održati sveprisutniji synth-pop trio Pocket Palma, kreativni i talentirani Toni. Drama te najbolji hrvatski disco bend Joe Panda & The Banda.

DJ-i Tomo Ricov i Nenad Martinović sa svojim širokim glazbenim rasponom pravi su izbor za otvorenje EU Adventa u subotu, 26. studenog u 17 sati. Njihov sjajan izbor glazbe provjereno će podići raspoloženje posjetitelja te podsjetiti na atmosferu prošlih adventskih godina, kao i na atmosferu u nekadašnjem klubu Pepermint.

Kulinarski dvoboji

Humanitarni kulinarski dueli u suradnji s Erste Card Clubom objedinit će Udrugu UNUO koja omogućuje ugostiteljsko obrazovanje osobama s invaliditetom, poznate chefove zagrebačkih restorana te DJ-e (ve)? kuhare koji će uz selekciju glazbe pokazati u čemu su bolji; u stvaranju plesnih ili kulinarskih delicija .

Na prvom Diners Club Cooking Duelu na redu je chef zagrebačke Pojode i bogatog inozemnog iskustva Christian Kiki Misirača koji će svoje kulinarsko umijeće predstaviti adventskoj publici u srijedu, 30. studenog od 16 sati.

Diners kulinarski dueli nastavit će se potom svaki četvrtak popodne od 16 sati, a prikupljat će se sredstva za UNUO, tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi UNUOvci imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu.

Na kulinarskim dvobojima osim plesanja i i kuhanja, očekujte i druženje s poznatim osoba iz javnog života, a program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga O slanom i slatkom.

Navijačka zona u centru Zagreba

Od nedjelje 27. studenog na velikom LED ekranu pratit će se sve utakmice naše reprezentacije na SP, Europski trg će tada postajati zajednička navijačka zona u centru Zagreba. Hrvati su srčani navijači, što je obilježje po kojem nas stranci najčešće prepoznaju pa se i ova zona može ubrojati u turističku atrakciju.

Više od 30 izlagača

RougeMarin, Cheese bar, Santa‘s Burger House, A Most Unusual Gin Garden, Mr. Bun‘s House, Eat Me bar, Marčeta, UNUO, Bora, Tutta Forza, Bar45 samo su neke od ugostiteljskih kućica koje će svakodnevno pripremati i nuditi znatiželjnim nepcima puno zanimljiviju eno-gastro ponudu od standardnog kuhanog vina i kobasica.

EU Advent podržava i male obrtnike koji čine okosnicu grada Zagreba kao i OPG-ove pa ćete imati mogućnost odabrati božićne i zagrebačke suvenire te kupiti zanimljive handmade poklone i proizvode malih proizvođača.

Blagdansko raspoloženje

Želimo da grad pulsira u ritmu kvalitetne glazbe, da zajedno plešemo, veselimo se, smijemo se i družimo, da osjetimo taj pozitivan blagdanski duh. Naglasak smo stavili na promociju zagrebačke urbane glazbene scene koja je jedan od glavnih aduta naše turističke ponude te na gastro ponudu ugostitelja koji će promovirati okuse i mirise Hrvatske. Građani i njihovi gosti iz cijelog svijeta osjetit će energiju i srce ovog grada – poručuju organizatori.

Pogodnosti za posjetitelje

U suradnji s Erste Card Clubom, omogućili smo plaćanje karticama na svim kućicama EU Adventa.

Za plaćanje Diners Club i Discover karticama, darujemo popust 10%!

Detaljan program i satnice mogu se pronaći na Instagram i Facebook stranici EU Adventa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:31