SKOK CIJENA

Gradska plinara Zagreb poduzetnicima: ‘Dug od sada možete platiti i na rate‘

‘GPZO nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje‘

Gradska plinara (arhiva)

 Srdjan Vrancic/Cropix

Gradska plinara Zagreb Opskrba (GPZO) ponudila je danas poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata. Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu, priopćeno je danas iz te tvrtke.

"Time GPZO nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu", navodi se u priopćenju.

Gradska plinara Zagreb Opskrba podsjeća da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje.

"Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače. One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora", kažu iz Gradske plinare.

Podsjetimo, zagrebačke poduzetnike su tijekom siječnja šokirali enormni iznosi računa za plin o čemu opširnije možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:58