'MOGU OSTATI DO DALJNJEGA'

Građani Zagreba čije su zgrade naknadnim pregledom dobile zelenu naljepnicu ne moraju iseliti iz doma Cvjetno naselje

 Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što se u medijima pojavila informacija da se svi građani kojima je u međuvremenu zgrada dobila zelenu naljepnicu moraju u ponedjeljak do podne iseliti iz doma Cvjetno naselje, gdje su privremeno smješteni nakon razornog potresa, tu su nam informaciju iz Studentskog centra danas demantirali.

- Nije istina da se bilo tko mora prisilno iseliti iz doma. Ovdje je smješteno ukupno 483 građana čiji su domovi stradali u potresu, a u petak smo dobili informaciju da je za njih 29 naknadnim pregledom kuća ili zgrada dobila zelenu naljepnicu, što znači da su ti objekti ponovno useljivi. No, to ne znači da se ti građani moraju iseliti iz Cvjetnog. Ako bilo tko od njih, bez obzira na status i naljepnicu, i dalje ima probleme i štetu u stanovima, mogu do daljnjega ostati u Cvjetnom naselju - poručio je Mario Župan, savjetnik ravnatelja SC-a.

Dvije osobe danas su se, kaže, pozdravile sa svima i iselile jer je to bila njihova odluka, a iz SC-a pretpostavljaju da će tako biti i u ponedjeljak.

- Situacija se mijenja iz dana u dan, 135 ljudi koji su ovdje smješteni još čekaju da im statičari pregledaju zgrade - ističe Župan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:22