VAŽNA OBAVIJEST

Grad Zagreb podsjetio građane da se danas ne iznosi smeće, objasnili su zašto

Novi model na snazi je od prvog dana listopada i uključuje odvoz miješanog komunalnog otpada iz centra svaki dan osim nedjelje


Plasticni otpad u ulici Brace Domany.
 

 Dragan Matic/Cropix

Ako se vaša ZG vrećica napunila do vrha, večeras ju nemojte iznijeti jer iz Grada Zagreba napominju da se miješani komunalni otpad ne sakuplja nedjeljom.

- Molimo građane da u razdoblju između 22 sati u subotu i 20 sati u ponedjeljak ne iznose vrećice niti spremnike na javnu površinu – napisali su u priopćenju.

image

ZG vrećice u centru grada

Davor Pongracic/Cropix

Novi model na snazi je od prvog dana listopada i uključuje odvoz miješanog komunalnog otpada iz centra svaki dan osim nedjelje pa mole građane da se toga pridržavaju.

Podsjećamo, sve funkcionira tako da građani koji nemaju spremnike na vlastitim površinama miješani komunalni otpad odlažu u plavim ZG vrećicama ispred svojih ulaza između 20 i 22 sata, sve ostale dane.

- Oni koji imaju spremnike smještene na vlastitim površinama, mogu ih iznijeti ispred ulaza u istim terminima te vratiti nazad najkasnije do 8 sati sljedećega dana, kako ih Čistoća ne bi trajno uklonila – objašnjavaju.

Ostale frakcije otpada odlažu se i sakupljaju po uobičajenom rasporedu, a papir, plastiku ili staklo građani mogu u bilo kojem trenutku odložiti i u raspoložive podzemne spremnike ili spremnike na zelenim oticima.

image


Plasticni otpad kojeg gradjani odvajaju gomila se oko prepunjenih kontejnera na Srednjacima u ulici Brace Domany.

Dragan Matic/Cropix

Ipak, stanje na Srednjacima u Ulici braće Domany pokazuje da još uvijek ima mnogo prostora za napredak po pitanju uređenosti zagrebačkih ulicama.

image


Plasticni otpad u ulici Brace Domany.

Dragan Matic/Cropix

Tamo su, naime, žuti spremnici za plastiku pretrpani otpadom, a smeća ima i nekoliko metara oko samih kontejnera. Dok kod jednih vrećice s plastičnim otpadom dolazak Čistoće čekaju uredno poslagane, ima i slučajevima u kojima je smeće samo pobacano pa se zbog vjetra, prolaska automobila ili njuškanja pasa, s vremeno rastreslo po cesti.

image


Plasticni otpad u ulici Brace Domany.

Dragan Matic/Cropix
image
Dragan Matic/Cropix
image
Dragan Matic/Cropix
image
Dragan Matic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:21