OPET RADI 'DIVLJA STRANA' GRADA

FOTO: ZAGREBAČKI ZOOLOŠKI VRT PONOVNO OTVORIO SVOJA VRATA Posjetitelji životinje mogu obilaziti svaki dan, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera

 
 Marko Todorov / CROPIX

Zoološki vrt grada Zagreba u petak je ponovno otvorio svoja vrata za posjetitelje, koji će ga moći posjetiti svaki dan od 9 do 20 sati, uključujući i nedjeljom te blagdanom.

Otvorena je samo glavna blagajna, a u zoološkom u datom trenutku može boraviti maksimalno 400 posjetitelja. Ulaz u zoološki otvoren je do 18:30 sati, odnosno nakon toga se više ne može ući.

Kod glavne su blagajne uređene plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.

Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo.

FOTOGALERIJA: Zagrebački zoološki vrt ponovno otvorio svoja vrata

Otvaranje Zoo Zagreba predložili su Stožer civilne zaštite Grada Zagreba i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a taj je prijedlog odobrio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Posjetitelji se neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili.

Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge „walk in“ nastambe.

Sve životinje posjetitelji će promatrati s ograda njihovih nastambi.

Suvenirnica Baobab i restoran Kod morskog lava ne rade do daljnjega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:09