PROJEKT ILICA Q'ART

FOTO: ZAGREBAČKA ILICA PRVI PUT NAKON POTRESA PRODISALA PUNIM PLUĆIMA Bila je premala za sve željne umjetnosti i zabave, došao je i Milanović

 
 CROPIX

U sklopu projekta Ilica Q'art koji se bavi transformacijom neiskorištenih i napuštenih dijelova Ilice kroz nekonvencionalne ulične izvedbe, predstavilo se i kazalište Gavella stradalo u potresu.

Kostimografkinja Marita Ćopo je u Ilici lutke koje uobičajeno reklamiraju novu odjeću odjenula u kostime iz predstava teatra u Frankopanskoj, a i nekoliko je glumaca sjelo u izlog u kostimu. Ispred Victory Art Caffea u Ilici 67 bila je čitača proba predstave "Posjet stare dame", po drami Friedricha Dürrenmatta, u režiji Dore Ruždjak Podolski.

"Stara dama" čeka saniranje oštećenja u teatru u Frankopanskoj, pa sad izlazi među ljude.

Zatim su uz voditeljsku pomoć Joška Lokasa četvero glumaca Dijana Vidušin, Martina Čvek, Hrvoje Klobučar i Boris Svrtan kao Sestra Angelika iz "Gospode Glembajevih", Enka iz "Kiklopa", Edvard IV. iz "Kralja Rikarda III." te Besemjonov iz "Malograđana" pozivali građane da se glumački igraju s njima u scenama iz spomenutih naslova.

Osobe koje su se odazvale dobile su papir s tekstom koji trebaju izgovoriti. U dvorištu Akademije likovnih umjetnosti popodne je igrala predstava 'Tesla Anonimus' Filipa Šovagovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:17