TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

‘Enterovirus? Svako ljeto u nekoj bolnici dođe do takve zaraze. Od Svetog Duha se želi napraviti slučaj‘

Tomašević je rekao kako je za to da se raščiste svi slučajevi koji su se dogodili u toj bolnici u posljednje vrijeme

Tomislav Tomašević

 Lucija Ocko/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ustvrdio je u utorak da se od Kliničke bolnice Sveti Duh pokušava napraviti slučaj, što bolnica nije, o čemu svjedoči i današnja udarna vijest o šestero novorođenčadi sa simptomima enterovirusnog meningitisa.

"Svako ljeto u nekoj bolnici u Hrvatskoj dođe do takve zaraze i ne vidim da su to udarne vijesti. Mislim da se pokušava od Svetog Duha napraviti slučaj, što on nije", ustvrdio je Tomašević na konferenciji za novinare.

Ako se usporede statistike i ishodi liječenja u toj bolnici u usporedbi s drugima, ona nije ni blizu najgora, a tako izgleda prema medijskim natpisima i unutarnjim sukobima, odnosno ljudima koji puštaju informacije iz bolnici, rekao je Tomašević.

Rekao je kako je po saznanju za zarazu KB Sveti Duh prema Protokolu obavijestila Zavod za javno zdravstvo da se poduzmu sve epidemiološke mjere te zabrane posjete jer nije jasno kako je došlo do zaraze, rekao je Tomašević.

Odmah je pokrenuta interna istraga koja još uvijek traje a Ministarstvo zdravstva je najavilo da će poslati i zdravstvenu inspekciju da se utvrdi je li bilo propusta bolnice.

Tomašević je rekao kako je za to da se raščiste svi slučajevi koji su se dogodili u toj bolnici u posljednje vrijeme, zbog čega je tamo i danas inspekcija Ministarstva zdravstva u vezi slučaja gušenja pacijentice.

Neka se sve to raščisti, meni je to apsolutno u interesu, kazao je.

Tomašević je najavio i da će će se na idućoj sjednici Gradske skupštine 13. srpnja naći rebalans proračuna, koji je potreban zato što se dižu plaće u gradskim ustanovama kojima je poslodavac država te zbog prihoda i rashoda koji dolaze iz državnog proračuna. Rebalansom se, među ostalim, mora osigurati i novac za veće plaće u gradskim ustanovama

Tomašević je rekao i da od Upravnog vijeća Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog" još nije dobio prijedlog imena novog ravnatelja ili ravnateljice te ustanove.

Predsjednik Vijeća Goran Končar izjavo je za Hinu da je Upravno vijeće većinom glasova za kandidatkinju odabralo Kristinu Bukojević Flegar, dosadašnju vršiteljicu dužnosti ravnatelja. Natječaj je raspisan nakon što je s mjesta ravnatelja razriješen Dražen Siriščević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:41