DRAMA U ZAGREBU

Došao po osobnu iskaznicu, a ondje ga priveli i prijetili kaznom od 15.000 kuna: ‘Ne mrdajte‘

‘Gospođa je ukucala ime i prezime i rekla gospodine vi morate ostati na licu mjesta, ne mrdajte jer ste u prekršaju‘
Ilustracija/arhiva
 Tomislav Krišto/CROPIX

Priča koja slijedi spada u rubriku vjerovali ili ne. Koliko je bizarna, toliko je i zabrinjavajuća, jer ukazuje na propuste državne administracije. Čovjek je išao u policiju po novu osobnu, a završio u izolaciji, piše Dnevnik.hr.

Dominik je prije tri tjedna, tri sata čekao da preda zahtjev za izdavanjem nove osobne iskaznice. Dok je čekao, pisao je poruku ženi preko mobitela, a tom trenutku sa krova zgrade pao je komadić žbuke i razbio mu mobitel što je i pokazao novinaru Dnevnika Nove TV Ivanu Čorkalu. Bio je to tek nagovještaj nadolazećih neugodnosti koje će uslijediti.

"Čekao sam dva i pol sata da bih podigao osobnu, došao na red na šalteru, predao broj, staru osobnu, gospođa je ukucala ime i prezime i rekla gospodine vi morate ostati na licu mjesta, ne mrdajte jer ste u prekršaju“, kazao je Dominik Kolobarić.

O kakvom se prekršaju radi, nitko mu nije htio reći. No, odjednom su se kroz masu ljudi koji su čekali u redu, prema njemu krenula probijati dva policijska službenika te ga počeli odvoditi.

"Odvode me do ulaza gdje smo čekali trećeg policijskog službenika, da bi me odveli u postaju da naprave zapisnik i govore mi da sam prekršio mjeru samoizolacije i da mi prijeti kazna 15 tisuća kuna. Ovo sam gledao u filmovima kad je neka nacionalna prijetnja“, i dalje je u nevjerici sugovornik novinara Nove TV.

Naime, problem je nastao u ponedjeljak, pri Dominikovom povratku iz BiH u Hrvatsku. Antigenski test mu je istekao, a na prijelazu u Vinjanima pušten je u zemlju uz obvezu da novi test napravi odmah po dolasku u Zagreb. To je učinio i poslao ga mailom.

"Oni su pročitali mail, nisu reagirali po tom pitanju i kako je ostao u pročitanom nitko nije poduzimao ništa. Meni je ostala mjera samoizolacije, jer me netko u sustavu stavio u samoizolaciju“, kazao nam je.

Nakon svega toga jednostavno mu je rečeno da se može vratiti natrag, uzeti broj, i čekati u redu. Kaže, nije bilo smisla da čeka dodatna tri sata u redu, a dodaje da mu se zbog cijelog incidenta nisu ni ispričali, već su mu poželjeli sreću.

Iz zagrebačke policije potvrđuju događaj i poručuju - pravila su pravila. Kažu, manja je greška iznova provjeriti nego riskirati unatoč tomu što tako oduzimaju nečije vrijeme bez pravog razloga. I u zavodu za javno zdravstvo svjesni su da se pogreške događaju.

"Mislim da u svakom sustavu postoji mogućnost pogrešaka i mislim da se svatko trudi da se te greške svedu na minimum“, zaključila je Sanja Kurečić Filipović iz HZJZ-a, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:17