SUSRET

Danijela Dolenec se sastala s najboljim učiteljem geografije na svijetu Dejanom Nemčićem

Dolenec je istaknula kako uspjeh Osnovne škole Ive Andrića može biti poticaj ostalim zagrebačkim školama

Danijela Dolenec i Dejan Nemčić

 Zagreb.hr

Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec sastala se u ponedjeljak u Gradskoj upravi s najboljim učiteljem geografije na svijetu Dejanom Nemčićem iz zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Sastanak je održan u povodu Nemčićeva sudjelovanja na najvećoj obrazovnoj konferenciji za učitelje na svijetu u Dubaiju, gdje će biti govornik i ambasador Grada Zagreba i Republike Hrvatske. Iz Ureda napominju kako Nemčić na konferenciju putuje uz financijsku potporu Grada Zagreba.

"Osim spomenute konferencije, teme razgovora bile su i promocija grada Zagreba u Dubaiju, obrazovanje u Zagrebu te dolazak indijskog izaslanstva najveće obrazovne nagrade na svijetu 'Global Teacher Award' u Zagreb", stoji u priopćenju.

Zamjenica gradonačelnika Dolenec istaknula kako uspjeh Osnovne škole Ive Andrića može biti poticaj ostalim zagrebačkim školama te da će takva iznimna postignuća pojedinaca i škola uvijek imati svesrdnu potporu Grada.

Dejan Nemčić dobitnik je mnogih nagrada, među kojima i Nagrade za najboljeg učitelja svijeta 2020., godišnje nagrade Najbolji učitelj geografije u Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, na sastanku s Nemčićem bile su i pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, šport i mlade Tatjana Dalić i ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića Dubravka Miklec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:57