BRIGA ZA OKOLIŠ

Črnomerec bruji o anonimnom pjesniku: ‘Ako vas ovaj natpis smeta, odselite s našeg lijepog planeta!‘

Natpis u parnoj rimi pojavio se na klupici u Domobranskoj ulici, a pjesnik s Črnomerca nije se potpisao ispod svoje pjesme

Pjesnik s Črnomerca ostavio pjesmu na klupici

- Kulturni pušači, ako su pravi, ne bacaju opuške po cesti i travi! Okoliš isto ima pravo glasa, i moli da čistite iza svojih pasa! Ako vas ovaj natpis smeta, odselite s našeg lijepog planeta!, ovaj se natpis u parnoj rimi pojavio na klupici u Domobranskoj ulici. Pjesnik s Črnomerca nije se potpisao ispod svoje pjesme, a ni susjedi još nisu otkrili o kome se radi.

image

Pjesnik s Črnomerca ostavio pjesmu na klupici

- Meni je ovo super. Nisam pušač niti imam psa, ali koš za smeće se nalazi pola metra od klupe. Mislim da svatko može toliko pružiti ruku. Jako me zanima tko je autor, pretpostavljam netko od susjeda, rekla je studentica Mirta.

Klupa s natpisom nalazi se točno na ulazu u Hrvatsko katoličko sveučilište. Autor se potrudio plastificirati ga te pričvrstiti pribadačama.

– Pa ne znam je li trud urodio plodom. Čini mi se da ispod ove druge klupe ima više opušaka nego ispred ove. Možda je ljudima neugodno pušiti pored natpisa, a možda je i zbog hlada. Svakako, ideja je genijalna, zaključila je stanarka obližnje zgrade.

image

Opušci oko klupice

Obje su se složile da bi takvo ponašanje zapravo trebalo biti normalno, ali mali podsjetnik ne škodi nikome. Iako se opušci i dalje mogu pronaći oko klupice, zaista ih je manje nego oko ostalih klupica u ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:48