RAZLJUTILI GRAĐANE

Čistoća ima kreativni odgovor na snimku na kojoj sav otpad ide u isti kamion: ‘To je zato što...‘

Nismo miješali biootpad i plastiku nego smo pretovarili vreće u prazni kontejner da nam bude lakše tovariti, tvrde u Čistoći

Radnici Čistoće sve smeće prazne u isti kamion

 Screenshot/facebook

Posljednjih dana društvenim mrežama kruže snimke u kojima radnici Čistoće u isti kamion prazne kontejner za biootpad i plastiku, zbog čega su građani ljuti. Mnogi od njih tvrde kako ovo nije prvi puta da se susreću s tim. U komentarima na društvenim mrežama jedni krive novu vlast, dok drugi govore kako se ovo događalo i puno prije nove vlasti. No iz Holdinga poručuju da se ovdje ne radi o miješanju različitih vrsta otpada te kako je sakupljanje otpada definirano jasnim pravilima i regulativama u poslovnim procesima Zagrebačkog holdinga, podružnice Čistoća, kojih su se svi djelatnici obvezni pridržavati.

- Nastavno na snimku koja je objavljena na društvenim mrežama, sam spremnik i pristup do spremnika za plastiku na navedenoj lokaciji bio je zatrpan vrećicama s plastičnim otpadom. Naši djelatnici, pridržavajući se pravila pražnjenja spremnika putem automata na vozilu, iskoristili su obližnji prazan spremnik za biootpad za lakši utovar plastične i metalne ambalaže koju su prikupili oko spremnika za plastiku, objašnjavaju nam iz Holdinga

Iz Holdinga dodaju kako se sva prikupljena metalna i plastična ambalaža predaje ovlaštenom oporabitelju na daljnje postupanje.

U razgovoru s operaterom Zagrebačkog holdinga doznali smo kako se možda radi i o nepravilnom razvrstavanju otpada.

- Postoji šansa da su radnici dobili dojavu ili za vrijeme pražnjenja vidjeli kako se u kontejneru za plastiku nalazi otpad razne vrste, a onda se taj kontejner mora tretirati kao kontejner s miješanim otpadom, govori nam operater koji nam se javio.

U komentarima na društvenim mrežama pokrenula se rasprava o tome što se zapravo dogodilo i tko je odgovoran.

- "Otvorim kantu za bio otpad, a unutra svega. Isto tako i u onome za plastiku. Nije da branim Čistoću, ali kaj bi oni to trebali istresti na cestu i razvrstavati? Jedino kanta za papir uglavnom ima papir", jedan je od mnogih komentara u kojima građani tvrde kako je upravo njihovo loše razvrstavanje krivac za ovo.

- "Ooo pa tak je već duže vrijeme.... Đabe imam u stanu 4 kante.. Sve na zadnje ide u isti koš.. I ja već par puta snimala, biotopad pa na to plastika, stolci stari uredski... Svašta se trpa", komentirala je građanka s kojom su se mnogi složili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:01