BOŽICA UROIĆ

Bivša Račanova susjeda osvanula na SDP-ovoj listi: Očito je Bernardić odlučio da postanem poznata

‘Presretna sam bila kad sam čula da sam kandidatkinja‘, ispričala nam je pokazujući svoj stan oštećen u nedavnom potresu
Božica Uroić

SDP-ovka Božica Uroić je nedugo nakon što je morala iseliti iz svog stana u zagrebačkom centru jer je zgrada u kojoj živi dobila žutu naljepnicu, saznala da će biti na petom mjestu u 1. izbornoj jedinici Restart koalicije.

- Presretna sam bila kad sam to čula - dodaje dok nam pokazuje štetu na njezinoj zgradi u Petrinjskoj ulici te dodaje:
- Očito je predsjednik Bernardić odlučio kako je vrijeme da od nepoznate postanem poznata.

Uroić je članica stranke posljednjih 14 godina. Učlanila se, kaže, još u vrijeme dok je predsjednik stranke bio Ivica Račan, kojeg je, pak, upoznala samo kao susjeda.

- Znali smo se sresti u dućanu u Petrinjskoj jer je on živio iza ugla. Uvijek je bio gospodin, čak bi me u redu pustio ispred sebe - prisjetila se Uroić, koja se odlučila politički aktivirati jer ju, tvrdi, ljuti smjer u kojem se ide. Radi kao profesorica u zagrebačkoj strukovnoj Trgovačkoj srednjoj školi, te bi se u Saboru najviše bavila tom tematikom.

- Treba reći da su nam djeca u školama, doslovno, gladna, imaju tablete, ali neki od njih nemaju doslovno ništa za jesti - ističe Uroić. Također se sada našla u situaciji da ju isto tako ljuti što država slabo pomaže ljudima čije su nekretnine stradale u potresu.

- Pa kamata za kredit, koji moja zgrada sada treba podići kako bi sanirali štetu nastalu u potresu, iznosi 2,99 posto, zar je to povoljna kamata? Zar država barem nije mogla pomoći s povoljnijom kamatom? - pita se Uroić koja je novo lice na listi SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:03