DANICA JURIČIĆ SPASOVIĆ

Bivša Josipovićeva suradnica: ‘Izlazim iz zone komfora. Kandidirat ću se za predsjednicu SDP-a Zagreb‘

Nakon raspuštanja, a potom i brisanja brojnih članova zagrebačke organizacije, pojavila su brojna nova imena u utrci za predsjednika
Šefica kabineta u mandatu predsjednika Ive Josipovića
 Davor Pongracic/Cropix

SDP-ova glasnogovornica i bivša šefica Ureda predsjednika Ive Josipovića, Danica Juričić Spasović, na svom Facebooku objavila je kako se planira kandidirati za predsjednicu zagrebačkog SDP-a.

- Izlazim iz zone komfora. Kandidirat ću se za predsjednicu SDP ZAGREB. A kad se do kraja ulazi u politički krug, i u izborni ring, to je trenutak da se zaista izložimo za bolji svijet. Takvih ljudi u SDP-u ima. To je SDP u kojem ostajem - istaknula je u objavi.

Juričić Spasović na mjesto glasnogovornice SDP-a postavio je Zoran Milanović, dok joj se na suradnji ubrzo zahvalio Davor Bernardić. Osim toga, osnovala je sindikat u SDP-u, što je prvi put da je netko osnovao sindikat u političkoj stranci.

Podsjetimo, u studenom bi SDP trebao održati unutarstranačke izbore, te bi se potom trebalo izabrati novo vodstvo lokalnih organizacija te stranke.

Nakon raspuštanja, a potom i brisanja brojnih članova zagrebačke organizacije, neka imena poput Gordana Marasa i Ranka Ostojića, s kojima se ranije spekuliralo da bi mogli biti kandidati za predsjednika, otpala su, no pojavila su se neka nova.

Među njima je, osim sada navedene Dance Juričić, i 30-godišnji Aleksandar Gavrilović, poznat kao suvlasnik i direktor gaming studija Gamechuck te ujedno i desetogodišnji član SDP-a.

U utrku za predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a ići će i profesor radnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, dr. Viktor Gotovac.

Vrlo je ozbiljan kandidat i Darko Liović, dugogodišnji član stranke, te zastupnik u bivšem sazivu Skupštine Grada Zagreba koji je bio žestoka oporba pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Izvjesna je i kandidatura Mateja Mišića, također zastupnika u prethodnom sazivu Skupštine Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:12