OKRUTNA ŠALA

Zvao je Kissingera pretvarajući se da je Zelenski i pitao za Sjeverni tok. Morate čuti odgovor!

Mastodont svjetske diplomacije grubo je nasjeo na poziv

Henry Kissinger

 First Run Featurescol/Everett/Profimedia/First Run Featurescol/everett/profimedia

Ruski dvojac poznat po zbijanju šala na račun poznatih ličnosti rekao je da je Henryja Kissingera iznudio da otkrije svoja razmišljanja o sabotaži plinovoda Sjeverni tok u rujnu prošle godine. 100-godišnji državnik, koji je bio američki državni tajnik između 1973. i 1977. i bivši američki savjetnik za nacionalnu sigurnost, postao je posljednja osoba koju je prevario par poznat kao Vovan i Lexus, izvijestili su ruski mediji.

Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov i prije su dospijevali na naslovnice zbog šale s ljudima visokog profila kao što je glazbenik Elton John, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i bivši američki predsjednik George W. Bush. U svojoj posljednjoj prevari Kissingeru su se predstavili kao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Video pokazuje kako Kissingera pitaju za koga misli da stoji iza sabotaže plinovida Sjeverni tok koji je transportirao plin između Rusije i Njemačke.

"Iskreno sam mislio da ste to učinili vi, Ukrajinci", kaže Kissinger. Jedan od njih potom odgovara: "Stvarno? Mislili ste da smo to mi?! Ne, ne, nismo...". Kissinger potom kaže: "Ali nisam vas krivio", sugerirajući da nije mislio da primjedba posluži i kao kritika.

Videozapis nije neovisno potvrđen, a Newsweek je kontaktirao Henrya Kissingera i ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova za komentar.

Podsjećamo, nakon eksplozije Sjevernog toka neki su nagađali da iza napada stoji SAD. Drugi su upirali prstom u Moskvu. Ukrajina je u ožujku 2023. demantirala da je umiješana. Izvješće New York Timesa citiralo je američke obavještajne službe koje sugeriraju da je za to kriva proukrajinska skupina, koja nije nužno povezana sa Zelenskim.

Kissinger je i prije komentirao rat u Ukrajini, rekavši za The Economist u svibnju da bi NATO trebao učiniti Ukrajinu članicom, unatoč upozorenjima ruskog čelnika Vladimira Putina, "zbog sigurnosti Europe". O tom smo intervjuu opširno pisali OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:56