UŽAS U COLORADU

Žena šetala svoje pse, napala ju i ubila medvjedica: Dio njenih ostataka našli u utrobi životinje

Medvjedi inače izbjegavaju ljude, ali mogu napasti ako brane mladunce, netko im pokušava uzeti hranu ili su preplašeni
Ilustracija
 -/Designpics/Profimedia

Žena koja je šetala svoja dva psa u Coloradu, poginula je u napadu medvjeda, kažu službenici parka, piše BBC.

39-godišnjakinja, koja još nije identificirana, pronađena je mrtva u petak na području sjeverno od Duranga.

U blizini su pronađeni ženka crnog medvjeda i dva mlada medvjeda koji su eutanazirani. Služba za parkove i divlje životinje Colorada (CPW) potvrdila je da su ljudski ostaci pronađeni u probavnom sustavu dvaju medvjeda.

Kažu da su fatalni napadi medvjeda u Coloradu izuzetno rijetki.

Partner nesretne žene digao je uzbunu nakon što se vratio kući te pronašao njihova dva psa ispred svog stana, ali nije bilo ni traga njegovoj partnerici.

Kasnije u petak navečer pronašao je njezino izmrcvareno tijelo kod autoceste i nazvao hitne službe.

Tim s psima iz američkog Ministarstva poljoprivrede u blizini je pronašao ženku crnog medvjeda s dva mladunca. Životinje su eutanazirane i stručnjaci su inspekcijom pronašli ljudske ostatke unutar želuca ženke medvjeda i jednog od mladunaca.

'Naše misli i molitve su uz obitelj i prijatelje nesretne žene koju smo izgubili u ovom tragičnom događaju', rekao je Cory Chick, upravitelj parka.

'Ne možemo sa sigurnošću utvrditi kako i zašto se dogodio ovaj napad, ali važno je da javnost ne optužuje tu ženu za nesretni i tragični događaj.'

Sljedeći tjedan će se obaviti obdukcija žene kako bi se utvrdio službeni uzrok smrti.

Medvjedi najradije izbjegavaju ljude, ali mogu napasti iz više razloga, na primjer kada osoba naiđe na medvjedicu s mladuncima, ako medvjed brani svoju hranu ili kad se iznenadi ili preplaši.

'Eutanaziranje divljih životinja nikada nije nešto što se čini olako, ali mi smo dužni spriječiti dodatnu štetu koja se može izbjeći', rekao je direktor CPW-a Dan Prenzlow.

Posljednji kobni napad medvjeda bio je 2009. godine, kada je 74-godišnjakinju ubio i djelomično pojeo medvjed ili nekoliko medvjeda u njezinoj kući u okrugu Ouray. Nekoliko dana nakon incidenta, dva medvjeda prišla su policajcima na mjestu događaja pokazujući agresivno ponašanje. Obje životinje su ustrijeljene i ubijene. Istraga CPW-a ustvrdila je da je žrtva ilegalno hranila medvjede kroz ogradu u svom vrtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:07