NOTORNA PROPAGANDISTICA

‘Željezna lutka ruske televizije‘ u eteru priznala dosad nezamislivo: ‘Odrasli smo! Ponuđena su nam 3 scenarija...‘

‘Svi smo odrasli i svi smo itekako svjesni da rat u svakom smislu troši Rusiju‘, rekla je Skabejeva

Olga Skabejeva

 /Screenshot Twitter

Ruska televizijska voditeljica Olga Skabejeva priznala je da rat u Ukrajini Rusiju "troši u svakom smislu" te da mnogi Rusi žele da se taj sukob okonča, piše Newsweek.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na svom profilu na društvenoj mreži Twitter 60 sekundi dugačak isječak iz televizijske emisije koju vodi Skabejeva, Kremlju naklonjena novinarka i propagandistica, koji sadržava i spomenutu, ali i druge konstatacije.

- Svi smo odrasli i svi smo itekako svjesni da rat u svakom smislu troši Rusiju. Istovremeno, kao adekvatni i normalni ljudi, nismo u stanju uživati u vojnim akcijama, ratu. Svatko od nas, uvjerena sam u to, želi da se (rat u Ukrajini) završi. S druge strane, razumijemo da je to u trenutnim uvjetima potpuno nerealno i nemoguće - rekla je Skabejeva.

Voditeljica je dodala da su se mnogi uhvatili jednog medijskog napisa u kojem je stajalo da je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama rečeno da je "bilo dosta" te je vrijeme za "dogovor".

- Međutim, nama su ponuđena tri scenarija. Svaki od njih može nas natjerati da se upucamo. Ne možemo pristati na to jer bi to obezvrijedilo specijalnu vojnu operaciju. To znači da bismo izdali i sebe i svoju zemlju - rekla je Skabejeva, koju mnogi zovu "Željeznom lutkom Putinove televizije".

The Washington Post je prošlog tjedna pisao da je administracija predsjednika SAD-a Joea Bidena željela čuti što Zelenski misli o diplomaciji.

U tom su se tekstu spomenule tri potencijalne konkluzije rata u Ukrajini - potpuno povlačenje Rusa iz Ukrajine, ostanak Rusa na Krimu i u dijelu Donbasa koji su okupirali 2014. godine te povlačenje Rusa iz Donbasa, ali ne i s Krima.

U članku stoji da je Zelenski rekao da jedino može podržati primirje koje uključuje potpuno povlačenje Rusa iz Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:55