URUČIO MU OTKAZ

Zelenski stigao u Harkiv pa otpustio visokog dužnosnika: ‘Nije radio na obrani grada, mislio je samo na sebe‘

Vijest o otkazu dužnosniku Ukrajinske sigurnosne službe dolazi nakon što je Zelenski u nedjelju u Harkivu odlikovao branitelje grada

Volodimir Zelenski razgovara s ukrajinskim vojnicima u Harkivu

 Ukrainian presidential press-service/AFP

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u nedjelju je u večernjim satima na aplikaciji Telegram objavio da je otpustio šefa Ureda Ukrajinske sigurnosne službe u Harkivskoj oblasti jer nije radio na organizaciji obrane grada, prenosi The Guardian.

Novinska agencija AFP piše da je Zelenski tijekom svog redovitog obraćanja naciji ustvrdio da je tu odluku donio i zbog "djelatnika policije".

- Došao sam, shvatio i otpustio šefa Ureda Ukrajinske sigurnosne službe u Harkivskoj oblasti zbog činjenice da od prvog dana rata nije radio na obrani grada već je mislio samo na sebe - rekao je Zelenski.

- Zašto se tako ponašao? Policija će to otkriti - dodao je ukrajinski predsjednik.

Ova vijesti dolazi nakon što je objavljeno da je Zelenski u nedjelju posjetio Harkiv te da mu je to bio prvi odlazak iz Kijeva od početka rata u Ukrajini koji sada traje već više od tri mjeseca.

Zelenski se u Harkivu susreo s braniteljima grada te im uručio odličja, a obišao je i uništene dijelove grada.

- Beskrajno sam ponosan na naše branitelje. Svaki dan riskiraju svoje živote i bore se za slobodu Ukrajine - rekao je Zelenski prilikom posjete.

Guverner Harkivske oblasti Oleh Sinjehubov Zelenskom je rekao da je u Harkivu i okolici uništeno više od 2000 kuća te da Rusija još uvijek kontrolira 31 posto teritorija oblasti. Sinjebuhov mu je rekao i da je ukrajinska vojska u protuofenzivi u travnju i svibnju uspjela vratiti 5 posto teritorija.

Harkiv je posljednjih dana bio izložen snažnome ruskom granatiranju nakon nekoliko tjedana relativnog zatišja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:27