SVE RASPRODANO

Za turiste organiziraju igre iz serije ‘Squid Game‘: ‘Dočekat će vas vojnici u crvenim odorama...‘

Turistička zajednica odvojila je za ovu igraonicu gotovo 10.000 četvornih metara gradskog prostora oko Bulevara grada Rijada
 Mohd Rasfan/Afp/Profimedia

Saudijska Arabija odlučila je ojačati svoju turističku ponudu nudeći posjetiteljima da iz prve ruke iskuse "Squid Game". Saudi Gazette piše da je ministarstvo turizma u jednom dijelu Rijada postavilo scenografiju iz južnokorejske horor serije o igri u kojoj natjecatelji umiru kako bi se obogatili.

Turisti, i domaći i strani, mogu zaigrati "Squid Game". Squid Game Experience ili Iskustvo Igre lignje nudi iskustvo identično onome iz serije. Posjetitelje, baš kao i u seriji, dočekuju vojnici u crvenim odorama, a igra završava objavom pobjednika. Igra iz serije rekreira se na razini kao nigdje drugdje na svijetu, ističe Saudi Gazette.

Turistička zajednica odvojila je za igru gotovo 10.000 četvornih metara gradskog prostora oko Bulevara grada Rijada. Velika igraonica sagrađena je za samo 35 dana, navodi se. Kako bi scena bila što realističnija, instalirana je i tri metra visoka lutka. Organizatori su, navodi se, uspjeli vjerno dočarati seriju i igru, ali pritom ne riskiraju sigurnost igrača.

U igri može sudjelovati do 70 ljudi. Počinje dobivanjem pozivnica, susretom s vojnicima i maskiranim voditeljima, a igrači su prikladno odjeveni i igra se na različitim setovima. Igru je već igralo mnoštvo Saudijaca, navodi Saudi Gazette. Stotine osoba, među kojima i lokalci i turisti, okušali su se u igri, a karte su uglavnom rasprodane, piše Saudi Gazette.

Rijadska turistička sezona ove godine nosi slogan "Zamisli više". Saudijci napominju da je sezona počela u listopadu prošle godine, a u pješčano kraljevstvo, najpoznatije po strogim vjerskim običajima i naftnim zalihama, otada do danas pristiglo je čak deset milijuna turista. To su ozbiljne brojke za Saudijsku Arabiju koju su dosad posjećivali samo hodočasnici u Meku i Medinu.

Suočena s padom prihoda od "crnog zlata", vladarska dinastija odlučila je investirati u turizam kao novu granu ekonomije. I tako je nakon dugogodišnjeg strogog režima ulaska u zemlju Saudijska Arabija širom otvorila vrata turistima iz 50-ak zemalja. Dogodilo se to, na nesreću za Saudijce, upravo prije početka pandemije. No, Saudijci se nadaju da se pandemija polako primiče kraju. Ove godine očekuju rekordne turističke brojke od 50 milijuna posjetitelja. Zemlja se usto trudi dobiti domaćinstvo što većeg broja sportskih događaja kako bi se profilirala u sportskom turizmu.

Mnoga ograničenja, primjerice ona vezana za odijevanje strankinja, ili bračni status para koji želi iznajmiti hotelsku sobu, olabavljena su zbog proširenja usluge. Šuškalo se i da bi se mogle uvesti zone u kojima se toči alkohol. No, ministar turizma tu je glasinu nedavno ipak demantirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:55