GOSTOVAO NA RTS-U

Vučićev dramolet: ‘Bio sam u školi masakra! Noćima sam plakao...‘ Odgovorio i na pitanje koje proganja čitavu Srbiju

‘Razumijem roditelje koji traže da mu djeca tu ne idu u školu. Meni to ne izlazi iz glave‘, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić

 /Screenshot Youtube/ Rts

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, gostujući u dnevniku RTS-a, da je tijekom prethodnih dana posjetio Osnovnu školu Vladislav Ribnikar, u kojoj se 3. svibnja dogodio masakr.

- Ja sam posjetio školu, ali nemam potrebu da se nekome pravdam. Nisam vodio kamere sa sobom danas, vidjeli su me bez kamere, bez ičega. Bili su ljudi iz osiguranjai, bila je ravnateljica škole, nekoliko nastavnika. Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mjesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija... Ali nemam potrebu da se pravdam nekome tko misli da ima monopol na bol i tugu. Niti da objašnjavam nekome da sam normalan čovjek jer imam troje dece i da sam noćima plakao i borio se da donesemo mjere i nešto promjenimo", rekao je Vučić gostujući na RTS-u, a prenosi Telegraf.

Vučić je rekao da je svakome pojedinačno uputio sućut i da svakog dana razgovara o tome šta se može napraviti.

- Kako da koordiniramo tisuće službi, što je to što možemo preduzeti... - upitao se Vučić.

Govoreći o mogućnosti zatvaranja škole, Vučić je rekao da dio roditelja misli tako, dok ostali dio roditelja i djece ne misli tako.

- Veći dio ne misli tako, ali što god roditelji kažu mi smo spremni. Ja sam bio šokiran, ja razumijem roditelje koji traže da mu djeca tu ne idu. Meni to ne izlazi iz glave - rekao je Vučić, ali je dodao da djeca moraju ići u školu.

- Djeca moraju nastaviti živjeti. Djeca to nekad i lakše preguraju nego odrasli. Postoje stručna lica koja o tome odlučuju, a ne ja. Ono što oni kažu, stručnjaci i roditelji, mi ćemo napraviti - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao da se mora gledati kako dalje.

- Škola se mora nastaviti, ovdje ili ili drugom mjestu, recite - napravit ćemo. Za nas je važno da smo krenuli u veliku akciju oduzimanja oružja - zaključio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:05