‘PREBROJAVANJE‘

Vučić reagirao na izjavu Bakira Izetbegovića: ‘Zabrinut sam, kompliciraju se stvari u BiH‘

Predsjednik Srbije je rekao da se stvari u BiH kompliciraju te je poručio da želi sačuvati mir.

Aleksandra Vučić

 Cropix/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je nedavnu izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o "prebrojavanju" rekavši da se stvari u BiH kompliciraju te je poručio da želi sačuvati mir.

- Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate - ustvrdio je Bakir Izetbegović, čelnik SDA, na predizbornoj tribini stranke u Hadžićima, najavljujući kako Bošnjaci imaju spreman odgovor "za ne daj Bože". Izetbegovićeva neizravna prijetnja ratom izazvala je žestoke reakcije.

Kako prenosi Avaz, Vučić je rekao da ga ovakve izjave brinu te da se s Bošnjacima mora razgovarati i dugoročno rješavati probleme.

Izetbegović je rekao kako je njegova izjava izazvala bujicu pretjeranih reakcija. Rekao je da je zgrožen tvrdnjom da se radi o ratnohuškačkoj izjavi.

“Niti ima potrebe za zgražanjem, niti je izjava ratnohuškačka. Naprotiv, tvrdnja da ćemo uvijek biti spremni da učinimo sve kako bismo sačuvali vlastitu državu, sigurnost i mir u njoj naše je pravo i obaveza. Tu obavezu svakom građaninu BiH propisuje i Ustav”, rekao je Bakir Izetbegović, prenosi Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:06