SVI KRIVI OSIM NJEGA

Vučić: ‘Oni hoće moju glavu! Svi su mislili iskoristiti našu tragediju, a Hrvatska se tu posebno ističe...‘

- Oni hoće moju glavu, ništa osim toga drugo ne žele, rekao je Vučić o opoziciji

Aleksandar Vučić

 Armend Nimani/Afp

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je na TV Pink i govorio o slučaju masakra u školi u Beogradu, akciji uzimanje ilegalnog oružja, protivnicima na političkoj sceni, a spomenuo je i Hrvate.

- Osigurali smo veliko prisustvo policajaca u školi. Reakcije su pozitivne, i od strane roditelja i učitelja. Nastavnici će sada imati veća prava, djeca neće moći izmicati im stolce, ponašati se bahato i nasilno, rekao je Vučić, prenosi B92.

Kritizirao je i političku scenu u Srbiji, rekavši da mnogi nisu razumjeli "suštinu". Osvrnuo se i na prosvjed protiv nasilja, na kojem se u Beogradu okupilo 50.000 ljudi, reagirajući na dva masovna ubojstva prošlog tjedna u beogradskoj osnovnoj školi i tri sela u okolini Mladenovca.

Govoreći o navodima organizatora da je na skupu bilo 50.000 ljudi, Vučić kaže da je to kao da se mala djeca igraju s istraživanjima.

- Rekao sam da sam spreman da razgovaramo o realityjima, a oni su odmah krenuli braniti njihove. Njima se sve svelo na zahtjeve da ja odem, ja samo nisam shvatio kakva je moja krivica... Nisu trebali lagati narod da govore o borbi protiv nasilja, ni jednu mjeru nisu iznijeli, kaže Vučić i dodaje da se nada da će uspjeti skupiti tih 50.000.

- Ali, mi nećemo blokirati njihove kuće, tražiti njihove glave, nećemo maltretirati ljude blokadom Gazele. Može biti gužve, ako dođe tih 50.000. Ali da maltretiramo ljude iz hira da bi pokazali da smo moćni, nećemo. Kod nas su dobro došli svi, proteći će mirno i dostojanstveno, rekao je Vučić i dodao da na najavljenom skupu neće biti ‘maltretiranja ljudi iz hira, da se pokaže da je netko politički moćan na najavljenom skupu‘.

- Mi nismo hijene i lešinari, da koristimo tragediju. Mi ljude ne pozivamo da bismo iskazali bijes, već želimo izaći s planom. Moramo mijenjati suštinsku Srbiju. Kako će plaće i penzije rasti. Mi nećemo nuditi mržnju i bijes, ne trenutnu reakciju na nešto što izaziva užasne emocije kod ljudi. Zato smo zakazali za 15-20 dana, i pokazat ćemo što je naš plan i program. Dan poslije toga iznijet ćemo plan i program, a u međuvremenu smo spremni saslušati ih i izaći u susret, kaže Vučić.

Opozicija je, kaže Vučić, samo nasilna.

- Mi njih puštamo da rade što hoće. Puštali smo ih da blokiraju auto-put, da maltretiraju Srbiju, ali njih nitko nije gađao. Vi radite svoj posao, a mi svoj posao. To što najavljuju da će nekoga gađati, e pa neće. Znamo da znate koliko nemate hrabrosti, znamo kako bi ih pogledale žene i djevojke. Vidim, ima NATO lobista koji su prosvjedovali prije dva dana, vidio sam Stojkovića, Nikitina, svi bi nam razbijali glavu, kaže Vučić.

- Oni hoće moju glavu, ništa osim toga drugo ne žele, rekao je Vučić o opoziciji.

- Svi su nas napali, i mislili su iskoristiti našu tragediju. Hrvatska se posebno ističe tu, rekao je Vučić za TV Pink, prenosi B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:45