POKUŠAJ PLJAČKE

Vremešni prodavač (80) zaustavio naoružanog razbojnika, kamera sve snimila: ‘Otkinuo mi je ruku!‘

Snimka prikazuje muškarca kako ulazi u trgovinu Norco Market & Liquor i upire pušku u vlasnika iza pulta

Ilustrativna fotografija

 JG Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Pokušaj oružane pljačke trgovine u američkom okrugu Riverside spriječen je kada je 80-godišnji vlasnik zgrabio sačmaricu i otvorio vatru, a upravo taj nesvakidašnji prizor zabilježile su snimke nadzorne kamere do kojih je došao CNN.

Snimka prikazuje muškarca kako ulazi u trgovinu Norco Market & Liquor i upire pušku u vlasnika iza pulta. Vlasnik tada poseže za vatrenim oružjem i puca u osumnjičenika.

Šerifov odjel rekao je da je vlasnik ispalio jedan metak iz sačmarice, zbog čega je osumnjičeni pobjegao.

- Zakonito naoružani član naše zajednice spriječio je nasilni zločin i obranio se, suočivši se s više naoružanih osumnjičenika - priopćio je odjel. Vlasnik, koji nije želio biti identificiran kako bi zaštitio svoju privatnost, rekao je za CNN da je vidio naoružanog muškarca kako se približava trgovini nekoliko trenutaka prije nego što je ušao.

Snimka nadzorne kamere izvan trgovine pokazuje kako drugi naoružani muškarac izlazi iz parkiranog terenca i kreće prema trgovini neposredno prije nego što je ozlijeđeni osumnjičenik potrčao nazad do vozila, očito vičući da mu je "otkinuo ruku". Vlasti su priopćile kako je jedan osumnjičenik kasnije pronađen u bolnici u južnoj Kaliforniji s očitom ranom od sačmarice.

Naime, osumnjičeni je i dalje hospitaliziran u kritičnom, ali stabilnom stanju, priopćio je šerifov odjel, napominjući da će biti zadržan u zatvoru nakon što bude pušten s liječenja. Još tri osobe u terencu su uhićene i optužene za pljačku, priopćio je odjel.

Policija je pronašla više komada ukradenog vatrenog oružja u vozilu, za koje se ispostavilo da je ukradeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:42