RODITELJI U ŠOKU

Vjeroučitelj zabunom učenicima pustio krivi video: Gledali Isusa koji čita Playboy i seks igračku sa žiletima

Iz škole su reagirali na skandal pojasnivši da je na satu bio učitelj na zamjeni koji je nehotice pokrenuo krivi video s YouTubea

Sporni video

 Screenshot Youtube

Četverominutni videozapis prikazan na satu vjeronauka učenicima 7. razreda osnovne škole izazvao je sablazan među roditeljima, piše Daily Mail.

Učiteljica je polaznicima Akademije Excel u Sneyd Greenu, u općini Stoke-on-Trent, prikazala snimku animiranog filma u kojoj su bili seksualna igračka prekrivena žiletima te Isus koji čita Playboy. Na snimci su se čule i psovke.

Animirani film, u kojem je objašnjeno kako su nastali različiti vjerski simboli, uključivao je dva lika iz crtića koja raspravljaju o taoističkom simbolu jin i jang i o tome što smatraju najboljim i najgorim stvarima na svijetu.

Međutim, jedan od likova zatim opisuje kako je sendvič sa sirom na žaru najbolji na svijetu, a potom koristi seks igračku prekrivenu žiletima kao prikaz najgore stvari na svijetu.

image

Prizor iz spornog videa

YouTube

Vezano za skandal oglasili su se iz škole, pojasnivši da je na satu bio učitelj na zamjeni koji je nehotice pokrenuo krivi video s YouTubea. Napomenuli su kako je snimka u međuvremenu označena kao neprikladna i više se neće koristiti.

Jedan od učenika River Maddocks tvrdi, međutim, da je učitelj prije puštanja snimke upozorio učenike da video sadrži proste riječi.

Prva prostota prikazuje se na ekranu već u 13. sekundi, a sedam sekundi kasnije prikazan je Isus kako čita časopis Playboy.

- Bio sam u šoku kada sam pogledao snimku. Većina učenika umirala je od smijeha dok je gledala. Ponavljali smo za ispit i radili vjerske simbole. Učitelj, koji nije naš pravi učitelj, rekao je da će nam prikazati video koji bi nam mogao pomoći. To stvarno nije primjereno za školu, rekao je.

image

Sporni video

Screenshot Youtube

River je u bilježnicu napisao naziv videa kako bi ga mogao pokazati roditeljima nakon škole.

Njegov otac Eden Maddocks bio je bijesan kada mu je sin to spomenuo, a kada je pogledao video shvatio je da je još gore nego što je mislio da će biti.

- Ovaj svijet je totalno poludio ako se takve stvari smiju prikazivati u školi, rekao je.

Video je na Youtubeu objavila Akademija Sam O'Nella pod nazivom 'Where Religious Symbols Come From -- That Happened Thursday'. ('Odakle potječu vjerski simboli - to se dogodilo u četvrtak')

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:02