ADOLFOVA DJEVOJKA

VIDEO Uhićena u BiH: Razbijenom bocom je rezala ljude, na rane im lijevala kiselinu, tjerala ih da piju tuđu krv, a imala je tek 16 godina...

Živjela je pod lažnim imenom, a otkrivena je praćenjem telefonskih poziva
 Blic

>>>NOVO<<< Srpski Blic u svom tiskanom izdanju na naslovnici donosi naslov: Djevojčica sijala strah među logorašima! Doznali su kako su bivši logoraši u 'Luci' svjedočili da je Monika, koja je tada imala 16 godina, razbijenom bocom sjekla ljude, na rane im sipala kiselinu i tjerala ih da sa noža piju tuđu krv.

Srpska policija jučer je na području Prijedora uhitila Moniku Simonović (36) zbog sumnje da je u logoru Luka u Brčkom počinila ratni zločin nad nesrpskim stanovništvom kada je imala svega 16 godina, javlja srpski Blic .

Upozorenje: Svjedočanstva žrtava su uznemirujuća

Za Simonović je 2005. godine raspisana međunarodna tjeralica po naredbi Osnovnog suda u Brčkom, a u Prijedoru je živjela pod lažnim imenom u izvanbračnoj vezi sa suprugom i djetetom.

Otkrivena je praćenjem telefonskih poziva, piše Dnevni Avaz .

Prema iskazima žrtava, Simonović je bila djevojka Gorana Jelisića, poznatijeg po imenu Adolf, kojeg je Haaški sud 2001. godine osudio na 40 godina zatvora zbog 32 ratna zločina u logoru Luka.

Jelisić je optužen da je skoro svaki dan, za vrijeme svog zapovijedanja logorom, ulazio u glavni hangar gdje je čuvana većina zatvorenika i birao koga će ispitivati. Zatim je žrtve brutalno tukao i pritom ih ubijao. U optužnici je navedeno da je žrtvama iz neposredne blizine pucao u glavu ili u leđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:01