KONTROVERZNA IDEJA

VIDEO: STIŽE NOVA SERIJA O ISUSU Razotkriva njegovu izgubljenu mladost i predstavlja ga kao egzorcista

"Izgubljene godine" će rasvijetliti život Isusa iz Nazareta u razdoblju između njegove 13. godine pa sve do 30. godine, razdoblje njegova života koje Novi zavjet uvelike ne pokriva.

Nakon neočekivanog uspjeha mini-serije "Biblija" ranije ove godine na History Channelu, mreža će emitirati novu seriju čija će se tema baviti Isusovim tzv. "izgubljenim godinama".

Jučer je objavljeno da će projekt voditi producenti Eli Roth i Eric Newman, veterani horor žanra, a scenarij će napisati Scott Kosar.

"Izgubljene godine" će rasvijetliti život Isusa iz Nazareta u razdoblju između njegove 13. pa sve do 30. godine, razdoblje Isusovog života koje Novi zavjet uvelike ne pokriva.

U gospelima, Isus se pojavljuje kao odrastao čovjek gotovo 17 godina nakon hodočašća u Jeruzalem u društvu roditelja.

Tada ga je Ivan Krstitelj krstio u rijeci Jordan, a zatim Isus okuplja grupu učenika koji ga prate u Jeruzalem, gdje njegovo učenje završava razapinjanjem, a zatim i uskrsnućem.

Serija se zasniva na Kosarovoj originalnoj ideji, inače scenarista poznatog po filmu "The Machinist" iz 2004. s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, te horor remakeu "The Crazies" iz 2010.

Eli Roth, Eric Newman, Scott Kosar (FOTO: Getty Images)

Eric Newman je najpoznatiji po radu na filmovima "Children of Men" iz 2006., "Dawn of the Dead" i remakeu Carpenterovog horor-klasika "The Thing".

Eli Roth također ima pedigre što se tiče hororaca. Između ostalih, producirao je film "Hostel" iz 2005. i njegov nastavak.

Newman i Roth su također zajedno producirali franšizu "The Last Exorcism".

Njih trojica će zajedno raditi na projektu koji će pratiti Isus kao mladića, a bazirat će se na kontroverznoj ideji da se Isus u mladosti bavio egzorcizmom.

Dok gospeli opsežno govore o Isusovoj sposobnosti izliječenja bolesnih, pa čak i oživljavanju mrtvih, ne postoji čvrsti dokaz, niti povijesni niti teološki, koji podupire teoriju da je Isus izvodio egzorcističke rituale.

Još uvijek nije poznat datum premijere, pa čak niti koliko će duga serija biti.

Vijest je izašla u javnost dan nakon što je History Channel objavio da će oskarovka Halle Berry za tu TV mrežu producirati mini-seriju o životu Hannibala Barce, legendarnog generala drevne Kartage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:11