DA TE PROĐU TRNCI

VIDEO: POGLEDAJTE DEMONSTRACIJU AUTONOMNE VOŽNJE U TESLI 3 S NOVIM AUTOPILOTOM! Vozač je samo upisao odredište, a američki EV je sve odradio sam

 
 Youtube screenshot

Podsjetimo, ekscentrični milijarder Elon Musk u razgovoru s Cathie Wood i Tashaom Keeney iz ARK Investa, izjavio je kako će Tesla do kraja godine razviti potpuno autonomno vozilo.

Iako njihov Autopilot već sada može autonomno kočiti u slučaju sudara ili zadržavati vozilo unutar prometne trake, izvršni direktor Tesle najavio je kako će do kraja godine imati gotovu tehnologiju za potpuno autonomnu vožnju, ali da će vozač i dalje morati nadgledati vožnju kako bi u slučaju nepredviđenih događaja mogao pravovremeno reagirati.

Kao prepreku je pritom naveo sadašnje pravne regulative po pitanju odobrenja tehnologije.

Nakon što su ovih dana najavili da će Tesla 3 imati Autopilot kao standardnu opremu, u Tesli su objavili video s demonstracijom mogućnosti najnovije generacije Autopilota koji omogućuje potpuno autonomnu vožnju Tesle 3, gdje vozač uopće ne sudjeluje osim što je na navigaciji zadao adresu na koju želi stići.

Sudeći prema viđenom potpuno autonomni način vožnje više uopće nije tako daleko - Tesla 3 se zaustavlja na znakovima Stop, ubrzava, usporava, svladava križanja, odvajanja s glavnih cesta i slične situacije u realnom prometu, premda nam se čini kako je zadani itinerer vožnje ipak pomalo “pojednostavljen”.

Svejedno, snimka, premda ubrzana kako ne bi predugo trajala, fascinira i potvrđuje odlučnost Elona Muska prema potpunoj autonomiji vožnje svojih EV modela.

Ranije ovog tjedna Elon Musk je investitorima rekao kao će Tesla vozačima omogućiti odabire još agresivnijih modova autopilot sustava bez straha od sudara, a trenutni vlasnici Tesle već sada na izbor imaju za autopilot "Mad Max" koja omogućuje brže promjene traka na autocesti u odnosu na standardni način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:49