DOBROČINITELJ

VIDEO: DONIRAO SVIH 40 MILIJUNA DOLARA OSVOJENIH NA LUTRIJI 'Meni i mojoj djeci ne treba novac'

Dobitnik lutrijskog zgoditka odmah je odlučio da svaki dolar proslijedi u dobrotvorne svrhe, a sve u sjećanje na pokojnu suprugu
 YouTube

Američki umirovljenik Tom Crist u svibnju ove godine uživao je odmarajući se u Kaliforniji, i vrijeme mu je uglavnom prolazilo u ručkovima i igranju golfa u Palm Springsu a onda je uslijedio telefonski poziv koji mu je mogao promijeniti ​​život. Na drugoj strani nalazio se službenik lutriji u zapadnoj Kanadi, koji ga je obavijestio kako je osvojio 40 milijuna dolara, javio je CNN.

Ali umjesto da počne praviti planove kako će potrošiti dobitak, Crist je odmah odlučio da svaki dolar proslijedi u dobrotvorne svrhe, a sve u sjećanje na pokojnu suprugu. "Ja sam bio dovoljno sretan sa svojom poslovnom karijerom, koja je trajala 44 godine u istoj tvrtci", rekao je za News CBC . "Potpuno sam situiran. Sam sam učinio dovoljno da se mogu brinuti za sebe, kao i za svoju djecu, tako da oni ne trebaju brinuti što će biti u budućnosti. Mi stvarno ne trebamo taj novac“.

Crist je u intervjuu za tv-postaju CBC pojasnio da je njegova žena Jan s kojom je proveo u braku 33 godine, prije dvije godine umrla od raka. Zato je cjelokupni iznos od četrdeset milijuna dolara odlučio donirati u dobrotvorne svrhe. Kada je djeci saopćio svoju odluku, odgovorili su da je „cool“.

Tom Crist je želio ostati anoniman, ali pravila kanadske lutrije nalažu objavljivanje fotografije i identiteta dobitnika. Kako bi ga se teže prepoznalo, odlučio se slikati s šiltericom na glavi inaočalama za sunce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:00