AUTO PUN EKSPLOZIVA

Veliki zaokret u priči iz Bukurešta: Odvjetnik silovatelj htio je raznijeti rusku ambasadu?!

Nije jasno je li sudar nesretni slučaj ili je bio namjeran

Automobil ispred ruske ambasade

 Twitter

Vozač je poginuo zabivši se automobilom u vrata ruskog veleposlanstva u Bukureštu u srijedu ujutro, objavila je policija u glavnome rumunjskom gradu.

Na snimci snimljenoj prije dolaska vatrogasaca vidi se kako gori prednji dio automobila koji je ostao zabijen u vrata.

Na početku istrage nije bilo jasno je li sudar nesretni slučaj ili je bio namjeran, ali priča je vrlo dobila poprilično bizaran zaokret i već nakon same identifikacije vozača bilo je jasno da se radi o samoubilačkom pothvatu. Naime, policija je identificirala vozača kao Bogdana Draghicija, odvjetnika kojeg je čekala kazna od 15 godina zatvora zbog silovanja i korupcije.

Prije svog samoubilačkog pokreta Draghici je napisao:

- I ja sam Ukrajinac! Bilo bi prekrasno da se svi smatramo Ukrajincima prije nego što završi taj grozan rat koji prije cijelom čovječanstvu.

Ono što je zanimljivo da je Dragichijev automobil bio pun eksploziva, ali na kraju je uspio ubiti samo sebe.

Proteklih tjedana nekoliko je ruskih veleposlanstava u Europi bilo na meti prosvjednika ogorčenih zbog invazije na Ukrajinu.

Inače, Rumunjska je u utorak priopćila da će protjerati 10 ruskih diplomata koji ne djeluju u skladu s međunarodnim pravilima, pridruživši se drugim europskim zemljama koje su to učinile posljednjih dana.

Gotovo 624.860 Ukrajinaca pobjeglo je u Rumunjsku otkako je Rusija napala njihovu zemlju 24. veljače, a oko 80.000 je još uvijek u Rumunjskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:50