VATROGASCI NA TERENU

Velik požar u Ljubljani, izgorjele dvije trećine skladišta u vlasništvu hrvatskog biznismena

Vatrenu stihiju u Metalka Commerceu Slavena Vukovića gasi više od 150 vatrogasaca: ‘Neki od krovova već su se srušili‘
 Screenshot/TWITTER

U utorak rano ujutro u skladištu u Ljubljani izbio je veliki požar. Planulo je u četiri sata, a nešto prije 10 sati požar je lokaliziran, iako je vatra i dalje intenzivna.

Zbog požara je obustavljen željeznički promet prema Gorenjskoj, a otežan je promet gorenjskom autocestom. Neki putovi u blizini mjesta požara su zatvoreni, javlja N1.

Prema riječima vatrogasaca, gori nekadašnja zgrada Metalke i Slovenijalesa, a na području izbijanja požara nije bilo nikoga.

Metalka Commerce je u vlasništvu hrvatskog državljanina Slavena Vukovića, a vlasnički udio preuzeo je 2015. godine od poznatog slovenskog poduzetnika Marjana Pišljara.

Gašenje požara, prema podacima policije, još uvijek traje, a požar gasi više od 150 vatrogasaca. Dosad su izgorjele najmanje dvije trećine zgrade, javlja Radio Slovenija.

Kako je za N1 rekao predstavnik vatrogasne postrojbe iz Ljubljane, Robert Okorn, spriječeno je širenje požara na prostore zgrade koji još nisu zahvaćeni plamenom.

“Neki od krovova već su se srušili, ali činimo sve kako bi naš rad bio siguran”, izjavio je Okorn. Prema njegovim riječima, uz vatrogasce iz ljubljanske Vatrogasne zajednice, u gašenju požara sudjeluje 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2021 11:48