SKANDAL NA VAGANJU

Varali na ribičiji i završili u zatvoru: ‘Ljudi su gunđali, a ja sam dotaknuo ribu i odmah nešto osjetio‘

Jacob Runyan (42) i Chase Cominsky (35) uhvaćeni su kako u ribe ulovljene na turniru u Ohiju stavljaju olovne utege
 Screenshot s YouTube-a

Jacob Runyan (42) i Chase Cominsky (35) uhvaćeni su kako u ribe ulovljene na turniru u Ohiju stavljaju olovne utege. Porota ih je optužila za niz zločina uključujući kazneno djelo varanja, pokušaja krađe i posjedovanja kriminalnih alata, prenosi BuzzFeed. Osim toga, prijeti im i gubitak ribolovne dozvole zbog nedopuštenog posjedovanja divljih životinja na brodu.

- Svaki kriminal shvaćam vrlo ozbiljno i vjerujem da ovakav čin dvojice muškaraca nije samo nečasan, nego i kriminalan, rekao je okružni tužitelj Michael C. O’Malley.

Runyun i Cominsky sudjelovali su na Lake Erie Walleye turniru koji se održao 30. rujna, a u optužnici stoji da ih se tereti za svjesno ponašanje s ciljem kvarenja ishoda i osvajanja nagrade od 29 tisuća dolara. U natjecanju su sudjelovali ribiči iz brojnih država, a zadatak im je bio uloviti pet što težih riba. Organizatori turnira već su na početku vaganja bili sumnjičavi jer je svaka riba, para optuženog za varanje, težila najmanje 3 kilograma umjesto 1,5 kilograma koliko se očekivalo.

- Pomislio sam da nema šanse, a ostatak natjecatelja i gledatelja gunđali su u neizvjesnosti. Dotaknuo sam ribu i odmah sam osjetio tvrde predmete unutar nje, rekao je direktor turnira Jason Fischer za CNN ranije ovog mjeseca.

Nakon otvaranja riba, organizatori su pronašli deset utega koji su težili od 200 do 350 grama. Fisher je uzviknuo da je pronašao utege u ribama, a bijesna gomila natjecatelje odmah je izviždala natjecatelje koji su nakon toga diskvalificirani. Vlasti su u utorak zaplijenile čamac i prikolicu u Cominskyjevu vlasništvu koje su koristili tijekom turnira. Ondje su pronašli riblje filete zbog kojih bi dvojac mogao biti osuđen i izgubiti ribolovnu dozvolu jer se u Ohiju to smatra prekršajnim djelom nedopuštenog posjedovanja divljih životinja.

Budu li osuđeni, suočit će se s godinu dana zatvora i novčanom kaznom od gotovo dvadeset tisuća kuna za svaku od točaka kaznenog djela. Očekuje se da će biti optuženi kasnije ovog mjeseca, a još uvijek je nepoznato jesu li angažirali odvjetnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:46