STRAŠNA SMRT

Valentin je sanjao da postane krotitelj divljih zvijeri, ušao je u kavez s Jašom. Velika pogreška

Valentin (28) je sanjao da postane krotitelj životinja i radio je s mladuncima pa je mislio da će se snaći i s odraslim medvjedom
Medvjed Jaša
 The Great Moscow Circus/East2west News/Profimedia

Jednog je cirkuskog zaposlenika nasmrt izgrizao medvjed koji je nastupao u predstavama dok je nesretnik vježbao da postane trener životinja, piše Daily Mail.

Valentin Bulich (28) sanjao je da postane krotitelj divljih zvijeri i prije smrti je radio s mladuncima, kazala je njegova majka Elena (52).

Bulich je u tajnosti uzeo ključeve kaveza s medvjedima u jednom od najpoznatijih cirkusa u Rusiji dok su svi izvođači imali slobodan dan.

Uvjeren da će 'pronaći zajednički jezik s medvjedom', ušao je u kavez i zaključao se unutra sa životinjom.

No sedmogodišnji ga je medvjed skalpirao i rastrgao njegovo tijelo snažnim kandžama.

Naknadno je ustanovljeno da je ubojica medvjed zvan Jaša, poznat po svojim nastupima izvan cirkusa kojemu su toliko vjerovali da su puštali ljude da mu priđu sasvim blizu.

U kolovozu je taj medvjed čak posjetio igrače jednog nogometnog kluba iz Moskve prije njihove utakmice.

Prije dvije godine, Jaša je gurao invalidska kolica jednog ozlijeđenog gimnastičara te mu čak i polizao lice nakon što je ovaj otpušten iz bolnice. Tada je medvjed bio pod kontrolom svojeg krotitelja Olega Alexandrova.

Ostali zaposlenici velikog državnog cirkusa iz Moskve izvukli su teško ozlijeđenog Bulicha iz medvjeđeg kaveza, no ovaj je ubrzo umro u bolnici u koju je hitno prebačen.

Isražitelji su kazali da siroti Bulich nije imao nikakve šanse preživjeti napad medvjeda.

'Valentin je zaključao kavez iznutra, nije imao nikakve šanse. Medvjed ga je skalpirao', kazali su.

Očajna Valentinova majka Elena kaže kako je njezin sin precijenio svoje sposobnosti u ophođenju s medvjedom zbog velike želje da od čistača kaveza postane krotiteljem divljih životinja.

'Mislio je da će se moći nositi s odraslim životinjama ako tako uspješno kroti mladunce. Valentin je bio pun povjerenja, pomalo naivan', kazala je ruskim medijima.

'Rekao je da je jako dobar u ophođenju s mladuncima, a ja sam ga bodrila riječima da neće zauvijek ostati čistač kaveza.'

I susjedi nesretnog Valentina opisuju kao vrijednog i posvećenog svojem poslu timaritelja životinja.

'Znamo samo za njegove vrline - nije pio ni pušio, bio je miran, uravnotežen mladi čovjek', kazao je jedan susjed.

image
Valentin Bulich
Mk/East2west News/Profimedia

Iz cirkusa su izvijestili da je Bulich prekršio niz sigurnosnih pravila tako što je ušao u medvjeđi kavez.

'Medvjed ga je možda napao iz čistog straha, no to je bio silovit i brz napad bez ikakvog upozorenje. Reakcija mu je bila poput munje, a Valentinova smrt užasna. Medvjedi rastrgaju svoje žrtve', kazali su iz cirkusa.

Također, rekli su kako medvjed Jaša neće biti eutanaziran, iako je ubio čovjeka.

Cirkus ima tri medvjeda koji nastupaju s obitelji Alexandrov.

Nedavno su zaštitnici životinja u Rusiji izrazili svoju zabrinutost zbog čitavog niza incidenata u koje su bile uključene cirkuske životinje.

Irina Novozhilova iz organizacije za zaštitu životinja VITA pozvala je na zabranu nastupa divljih životinja u cirkusima.

'Uvjeti u cirkusima su za životinje vrlo nehumani. Treniranje je vrlo okrutno i cirkusi su općenito vrlo okrutni. Cirkusima bi trebalo zabraniti držanje i treniranje životinja.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:52