RUSKI IZVJEŠTAJ

‘Ušla je u Rusiju 23. srpnja, unajmila stan u blizini Dugine, a nakon ubojstva pobjegla u Estoniju‘

Kažu da je Volk uznajmila stan u istoj zgradi u kojoj je živjela Dugina kako bi prikupila informacije o njezinom životnom stilu

Darija Dugina

 Profimedia/

Ruska obavještajna agencija FSB je objavila rezultate istrage o atentatu u kojem je ubijena Darija Dugina, kći ruskog ultranacionalističkog ideologa Aleksandra Dugina.

‘Ustanovili smo da je zločin pripremila i izvela ukrajinska specijalna služba. Počiniteljica je Natalija Pavlovna Vovk, ukrajinska državljanka rođena 1979. godine, koja je u Rusiju došla 23. srpnja 2022. zajedno sa svojom 12-godišnjom kćerkom‘, stoji u izvješću FSB-a objavljenom u ponedjeljak.

Kažu da je Vovk unajmila stan u istoj zgradi u kojoj je živjela Dugina kako bi prikupila informacije o njezinom životnom stilu. Počiniteljica je, kažu, koristila Mini Cooper s kojim je ušla u Rusiju s registarskim oznakama Narodne republike Donjeck, dok je u Rusiji koristila kazahstanske tablice te ukrajinske tablice pri povratku u Ukrajinu, objavila je ruska medijska kuća Sputnik.

image

Automobil koji je navodno koristila Natalija Pavlovna Vovk

Not Supplied/Willwest News/Profimedia

‘Na dan atentata, Vovk i njezina 12-godišnja kći prisustvovale su književnom i glazbenom festivalu ‘Tradition‘ na kojem je Dugina bila počasna gošća, stoji u izvješću FSB-a.

‘Nakon što je izvela kontroliranu eksploziju bombe postavljene pod Toyotu Land Cruiser Prado koju je vozila Dugina, Vovk i njezina kći napustile su Rusiju preko regije Pskov i ušle u Estoniju‘, dodala je agencija.

image

Aleksandar Dugin

East2west News/Willwest News/Profimedia

Agencija je rekla da je prikupljene informacije proslijedila Vijeću istrage.

Podsjećamo, Darija Dugina, 29-godišnja novinarka i kći poznatog ruskog političkog filozofa Aleksandra Dugina, ubijena je u subotu navečer na cesti u predgrađu Moskve u eksploziji auto-bombe postavljene pod njezin automobil.

image

Darija Dugina s ocem Aleksandrom

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:38