DRAMA U SLOVENIJI

Ušetao u dom za azilante, vikao ‘Alah je velik!‘ pa prijetio da će se raznijeti?; Policija: ‘Molitva se glasno čula‘

Istražuju ga zbog sumnji za počinjenje kaznenog djela špijunaža i podržavanje terorističkih djela

Slovenska policija u Ljubljani, ilustrativna fotografija

 Ian Middleton/Alamy/Alamy/Profimedia/Ian Middleton/alamy/alamy/profimedia

Sinoć se u domu za azilante Vič u Ljubljani odvijala prava drama. U dom je oko 23 sata ušao muškarac koji je navodno prijetio da će se raznijeti, vičući pritom ‘Alah je velik‘, a drugi ga je muškarac čekao u autu, javlja 24ur i dodaje da se radi o radikaliziranom državljaninu Slovenije.

Ubrzo je na lice mjesta stigla specijalna policija i uhitila ga.

N1 javlja da se o svemu oglasila i policija koja je priopćila da kod muškarca nisu pronašli oružje niti opasne predmete, a s njim u automobilu je bio još jedan muškarac u alkoholiziranom stanju. Istražuju ga zbog sumnji za počinjenje kaznenog djela špijunaža i podržavanje terorističkih djela.

Policija dodaje da se s radija u automobilu glasno čula molitva, a ističu da muškarac nije izrekao prijetnje.

Policajci su od muškaraca zatražili da izađu iz vozila, no nisu ih poslušali. Zatim su intervenirali pregovarač i specijalna policija. Drugi muškarac iz automobila je tada izašao iz njega i sakrio se u objekt, gdje je priveden.

Osumnjičeniku (35) je jednom do sada suđeno za prekršaj s elementom nasilja, javlja N1. Drugi putnik u automobilu je bio 37-godišnji Marokanac. On je bio alkoholiziran, a navodno se slučajno pridružio Slovencu u automobilu.

Podsjetimo, Slovenija od subote uvodi kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom zbog opasnosti od terorizma.

Slovenska je vlada ovoga tjedna privremeno podigla ocjenu terorističke opasnosti s niske na srednju zbog aktualne situacije na Bliskom istoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:39